JO9-2: Verandering is van alle tijden

Hillegom JO9-4 – HBC JO9-2: 1-8

Tijden veranderen en verandering is van alle tijden. Bekend is dat er minder op straat wordt gevoetbald. iPad, iPhones, Netflix en Youtube hebben veel van die tijd ingenomen. Vroeger hadden we Donkey Kong op onze uitklapbare nintendo, tenminste als de batterijen weer niet leeg waren. De veertigers van nu speelden op de Commodore 64 maar alleen als de joystick het net had begeven of je grote broers er niet al op zaten om het nooit meer af te geven.

Daarom maakten we volop onze uurtjes op de pleintjes met keiharde stoeptegels en toen nog overal hondenpoep. Tegen alle mediaberichten in lijkt het sterrenensemble van JO9-2 helemaal niet ondertraint te zijn door alle digitale afleiding. Met gemak werd Hillegom aan de kant gezet. Sterker nog, het digitale tijdperk heeft ons verrijkt met onze eigen Youtuber: Jenoah Jones. Check zijn video; Super cool!

Kijk allemaal massaal zijn vlog’s dan kunnen we van de inkomsten volgend jaar zijn vader John en Messi halen naar HBC. Ik was de ballen weer eens vergeten, maar gelukkig speelde HBC JO9-1 naast ons en was trainer Lars Baan zo lief om ons een balletje af te staan voor onze warming-up. Geluk is met de dommen.

We begonnen de wedstrijd met Lars als aanvoerder en Vico als keeper. Leuk dat Vico zoveel plezier aan het keepen beleeft, maar een aantal kwartjes voetballen blijft hij gelukkig ook, want dat kan hij ook goed!

Al snel kwamen we op voorsprong door Lars, die de aanvoerdersband met verve droeg. Ook tekende Lars voor de 0-2 met dat linkerpootje waar zowel een gevoelig stiftje als een meedogenloos schot in schuil gaan.

Jenoah had geen plankenkoorts ondanks dat Cheyenne alles op camera vastlegde voor de vlog en maakte met een mooie boogbal de verlossende 0-3. Koen maakte aan alle aspiraties van de bollenboeren definitief een einde toen zijn wreeftrap de keeper het nakijken gaf : 0-4. Gijs werd herhaaldelijk getorpedeerd wat hem furieus maakte. Helaas kon hij zijn drive niet belonen met een goal, maar was steeds dichtbij.

Mick kwam na rust het beste uit de startblokken en werkte een paar ballen goed weg. Een lange pass van Mick werd door Lars binnen met professionele rust binnen gewerkt. Prima pot speelde Lars!

Toen belandden we in een fase waarbij iedereen wilde scoren en we 10 minuten acteerden zonder achterhoede. Grappig om te zien, maar te rommelig om tot spelen toe te komen. Gelukkig werd er net voldoende omgeschakeld om Hillegom niet weer in de wedstrijd te laten komen. Hillegom pikte wel een goaltje mee.

Daarop zette Gijs het elftal weer neer, waarna Cruz drie keer dichtbij een doelpunt was. Koen en Jenoah deden wat ze altijd doen en dat is scoren, waardoor we uitliepen tot 1-7. Adam wilde ook nog het verslag halen, maar zijn inzetten werden niet beloond met een verdiend doelpunt. In the dying seconds van het vierde kwart haalde Koen de trekker nog één keer over.

Tijden veranderen jongens! Na de kerst zijn we nog ongeslagen. Niet te veel veranderen dus! Een topprestatie die niet onopgemerkt blijft. Blijf trainen – ook op vrijdag – maar ook voldoende tijd doorbrengen op je iPad dan komt het blijkbaar allemaal goed!

Never change a winning team!

Arjan Lindeman