Klinkende zege voor HBC JO19-1

DRC JO19-1 – HBC JO19-1: 1-5

Deze zondag 10 maart mochten onze JO19-1 sterren spelen in het pittoreske Durgerdam. Maar eigenlijk was het natuurlijk gewoon Amsterdam-Noord waar de spelers van deze club vandaan kwamen. HBC VoetbalDe weersomstandigheden waren niet al te best. Behoorlijk koud, continue regen die van gestaag naar kletterend overging. En de jongens moesten vroeg uit de veren, de wedstrijd begon al om half 11.

Na een kwartier spelen kon de jarige Jelle de bal uit het doel vissen. Niet scherp genoeg verdedigd, te zwak ingrijpen door een aantal spelers van HBC zorgde ervoor dat DRC tegen de verhouding in op voorsprong kwam. HBC had gedurende grote delen van de wedstrijd een duidelijk veldoverwicht. Maar het afmaken van kansen lag zeker in de eerste helft onder de vijftig procent.

Jort en Tim geselden geregeld het doel van DRC, maar de bal ging er niet in. Thijs kwam vele keren langs zijn verdedigers op de linkerflank en Sadio gaf een aantal goede voorzetten vanaf rechts. Maar de finesse bij het verschalken van de keeper van DRC ontbrak bij de mannen.

Gelukkig wist Tim toch nog voor de rust de terechte gelijkmaker te maken. HBC VoetbalUit een afgeslagen bal van een corner van HBC wist hij de bal mooi over de keeper heen het doel in te schieten.

In de tweede helft gingen de Heemstedenaren het veldoverwicht meer uitdrukken in doelpunten. Alhoewel Jelle de eerste paar minuten een paar keer flink aan de bak moest. DRC brak over de flanken vervaarlijk door de HBC verdediging heen en kreeg een aantal kansen. JO19-1 liet zich niet van de wijs brengen en nam op het middenveld weer de regie in handen nemen. Een bizar score verloop volgde.

De aanvallers van HBC zetten de verdediging van DRC flink onder druk. Na zo’n kwartier spelen in de tweede helft verslikte hun keeper zich in Tim. Tim ontfutselde hem de bal en wist uit een moeilijke hoek de bal in de touwen te werken, 1-2!

HBC VoetbalNiet veel later kwam er een aanval over vele schijven tot stand. Via Lasse, Bas en Idzard en Jort kon de mee opgekomen Thijs de 1-3 aantekenen. Weer een paar minuten later wist Jort de 1-4 te maken op knap aangeven van de goed spelende Idzard. En het slot was weer voor Tim die weer uit een onmogelijke hoek de 1-5 wist te maken.

Tussendoor schoot Thijs nog op de paal en Tim knalde net voorlangs. Roman en Jort namen de keeper van DRC ook nog onder vuur. Kortom, de uitslag had ook nog groter uit kunnen vallen. Een beter verjaardagscadeau hadden de jongens Jelle niet kunnen geven.

Peter Tienstra