Met de hakken over de (Heemsteedse) sloot…

Het feit dat de Heemsteders al menig gerenommeerde ploeg aan de kant hadden geschoven op hun weg naar de achtste finales van de districtsbeker, was natuurlijk al een waarschuwing. Desondanks combineerde Huizen het eerste kwartier soepeltjes richting doelman Verhage van HBC.

Na dat kwartier bleef Huizen dominant, maar beet de thuisploeg meer en meer van zich af. Na de 0-1 voorsprong van Olivier Blaauw wist Huizen voor rust de goede kant van het net niet meer te vinden en daardoor hield de thuisploeg nog steeds uitzicht op een resultaat.

Meteen na rust werd dat uitzicht nóg gunstiger door de spijkerhard ingeschoten 1-1 van Niel van Hooff. Ik zag zelden een mooiere treffer! Huizen bleef aandringen en wist via een kopbal en de paal de 1-2 op het scorebord te zetten.

De dappere derde klassers weigerden zich echter gewonnen te geven en na exact een uur voetbal kon Luke Vahle de ploegen opnieuw op gelijke hoogte koppen.

Toen alles en iedereen zich al neergelegd had bij het nemen van strafschoppen ging die voortreffelijke keeper Verhage afschuwelijk in de fout en kon invaller Thomas Müller Huizen op de valreep naar de kwart finales schieten.

Lees het bericht op de website van SV Huizen…