Voorwedstrijd JO9-2 tegen VSV JO9-2

HBC JO9-2 – VSV JO9-2: 3-4

Alles heeft een eind en een braadworst zelfs twee. Dat zei mijn opa altijd. Ik heb als kind nooit begrepen wat hij daarmee bedoelde. Toch moest ik eraan denken toen vandaag een rigoureus einde kwam aan onze bizarre zegereeks na de kerst. VSV deed ons de das om, maar een gelijkspel of zelfs winst voor ons was zeker mogelijk geweest.

De wedstrijd had dus net als een braadworst ook een ander eind kunnen hebben. Een heerlijke dag om te voetballen, zeker na het natte weer van gisteren en die vreselijke wind waarmee zelfs kitesurfers niet meer uit de voeten konden.

HBC VoetbalAdam en Vico waren er niet bij, dus was wisselen niet nodig. Met aanvoerder Jenoah en Koen als keeper drukten we de stopwatch in voor 3 keer 12,5 minuten. Net genoeg speeltijd om het veld op tijd weer te verlaten voor de warming up van HBC Zondag Heren 1.

Een heerlijk fel potje werd het publiek voorgeschoteld. Cruz pakte de bal op rond de middenstip en passeerde slangachtig 2 man. Cruz besloot niet meer af te spelen en vuurde een pegel af die in het dak van het doel belandde. Een heerlijke treffer.

Even later deed Gijs het min of meer nog eens over. Ook Gijs passeerde een aantal man en werkte af met een straf schot in de hoek. Wat is Gijs goed geworden. VSV deed niet onder en scoorde ook twee maal. Met gelijke stand naar de limonade die de mama’s zoals altijd al klaar hadden staan.

HBC VoetbalDe tweede helft was VSV iets sterker. Ook onze boys hadden kansen via Lars en Koen. Mick was overal op het veld te vinden maar zijn “Arie Haan-schoten” mochten helaas niet het vijandige doel binnen vallen. VSV liep uit tot 4 goals.

Vlak voor tijd maakte Jenoah – wie anders – de verdiende 3-4. Na een Engelse scrimmage voor de goal kwam de bal bij das Phantom Jenoah die daar wel raad mee wist. Koen kreeg in blessuretijd een mega kans op 4-4 bij het tweede paaltje, maar het geluk ontbrak.

Na de wedstrijd werden de boys getrakteerd op frites van de vriendenclub. Dank daarvoor! Ook mocht er meegelopen worden à la een Champions League-wedstrijd met Zondag Heren 1. Die blije koppies zijn onbetaalbaar.

Zaterdag winnen we gewoon weer. Het verlies van vandaag was eenmalig worst case. ‘Braadworst case’…

Arjen Lindeman