Wedstrijdverslag Zaterdag G1: Die wind!

HBC Zaterdag G1 – HFC G1: 3-4

De weermannen en HBC waren het er over eens. Voor deze zaterdag was code oranje afgegeven. Onstuimig weer, met veel wind en grasvelden die onder water staan. HBC Zaterdag G1 mocht echter op kunstgras, dus bleef alleen die wind over. In de voorbespreking werd daar dan ook de nadruk op gelegd. Wie het beste omgaat met die wind die wint.

Met een extra mannetje op het middenveld ging HBC flitsend van start. DAVY nam de bal aan en schoot, gedragen door de wind, van de zijkant af hard in het doel. 1-0, en de toon was gezet. Heel HBC ging er eens goed voor zitten, want ja zo beginnen tegen onze vrienden van HFC is heel fijn. Kort daarna een kleine domper doordat de spits van HFC via de binnenkant van de paal de stand gelijk trok.

HBC liet zich echter niet ontmoedigen. Na een misverstand in hun verdediging kreeg ARJEN een niet te missen kans: 2-1. De straffe wind, die dwars over het veld stond, zorgde ervoor dat het spel zich voornamelijk aan de rechtse kant afspeelde. Alle kansen kwamen ook daar vandaan. Nog twee keer werd er  gescoord. ARJEN en HFC zorgde voor een doelpuntrijke 3-2 ruststand.

In de kalmte van de kleedkamer was het vertrouwen in een goede afloop nog volop aanwezig. Helaas, terug in het veld blies HFC alle vertrouwen bij HBC weg. De linkerkant kon wat minder met de wind omgaan en dat gaf HFC de gelegenheid het spel over te nemen. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven, 3-3.

Bij HBC verdween het teamgevoel en met individueel spel win je meestal niet. De scheidsrechter keek al op zijn klokje toen door een eigen doelpunt van HBC het verlies een feit werd.

Gedragen door de wind waren de juichkreten tot in Haarlem te horen…

Leo Holdorp