Zaterdag G1: Een krachttoer

WSV 30 G1 – HBC Zaterdag G1: 5-2

Een uitwedstrijd in De Wormer tegen de koploper WSV 30 stond op het programma. Omdat er 3 spelers en de vaste coach ontbraken, werd de opgave er niet makkelijker op. Desondanks had HBC er zin.

De eerste minuten waren ook duidelijk voor HBC. Het spel was verzorgd en slechts pech maakte dat HBC niet de voorsprong nam die het verdiende. WSV 30 deed wel wat je van een koploper mag verwachten: kansen verzilveren. 1-0 na een vlotte aanval, 2-0 na een frommelgoal en 3-0 na een prachtig schot in de verre hoek. Direct daarna was het rust.

De reserve-coach had voor iedereen nog wat bemoedigende woorden en kennelijk werden die opgepikt, want vrij snel in de 2e helft wist MARTIJN te scoren. 3-1 en HBC kreeg er nieuwe energie van. WSV 30 stond echter niet toe dat HBC de wedstrijd over kon nemen en vergrootte de voorsprong weer naar 3 doelpunten.

Door het gebruikelijke doelpunt van ARJEN werd het 4-2 en nog even spannend, maar door het gemak waarmee WSV 30 de doelpunten maakte was het weliswaar een gelopen race, maar geen inmaakpartij.

GERT-JAN liep in het begin al een enkelblessure op en ook MARTIJN haalde het einde van de wedstrijd niet. Geen wissels meer dus een compliment voor de resterende spelers was op zijn plaats, want krachten vloeiden duidelijk weg. Uitgeput werd de terugreis aanvaard.

Leo Holdorp