Zaterdag G1: Het mag gewoon niet…

HBC Zaterdag G1 – Only Friends G3: 0-5

De heenwedstrijd tegen Only Friends werd met 7-3 verloren. Opvallend daarbij was dat zij 4 doelpunten  in de laatste 10 minuten scoorden. Het idee om daarom vandaag de tweede helft 10 minuten eerder af te fluiten was leuk als idee, maar mag niet.

Coach GEORGE had een aanvallende opstelling gemaakt en dat was niet gek bedacht. Al snel in het begin kon MARTIJN op snelheid het halve veld oversteken. Helaas ging zijn uithaal net over het doel. HBC verweerde zich goed tegen het technischer Only Friends. Desondanks wisten zij, met een beetje geluk, een 2-0 voorsprong te nemen. Dat geluk ontbeerde HBC pal voor rust. Na een scrimmage bleef de bal tussen een woud van benen vlak voor de lijn liggen. Het verdiende doelpunt mag niet, zo lijkt het.

Het tweede bedrijf was duidelijk minder. De linies sloten niet meer aaneen. Only Friends bleef beter voetballen en gaf HBC niet het idee dat er nog wat te halen was. Het gevolg was dat er bij HBC meer gelet werd op het spel van de ander in plaats van op het eigen spel. Het commentaar dat daarbij lijkt te horen, mag niet.

Incidenteel had uit een toevallige actie nog wel gescoord kunnen worden, maar ook dat mocht niet lukken. Only Friends maakte de wedstrijd op niet mis te verstane wijze af op 0-5.

Met een nederlaag naar huis gaan, kan gebeuren. Met een katterig gevoel mag niet…

Leo Holdorp