Zondag Heren 1: Als een diesel…

HBC Zondag Heren 1 – VSV 1: 5-2

Het was in ieder geval – ondanks de harde wind – een lekkere voetbalzondag bij HBC Voetbal. Een fanatieke voorwedstrijd door de JO9-2 van HBC en VSV en lekker veel publiek. De Junioren van de Week, Bram en Jonathan, waren deze week afkomstig uit respectievelijk JO12-3 en JO12-2.

Op het slechte grasveld van VSV wist HBC met veel pijn en moeite een 2-1 overwinning te behalen. Zou het op ons mooie kunstgrasveld makkelijker gaan?

Alles leek er op, want in de eerste aanval had HBC al een voorsprong kunnen nemen, maar helaas ging de inzet van Luke naast het doel. Vlak hierna volgde een goede pass van Jeroen op Neil, maar de keeper van VSV weet zijn inzet te stoppen.

Daarna word het spel van HBC wat slordiger en komen er veel passes niet meer aan. Toch nog een vermeldenswaardige poging. Uit een onmogelijke situatie wist Luke uit de draai toch nog te schieten, maar zijn inzet belandt op de paal. En met een 0-0 stand moeten we
teleurgesteld gaan rusten.

In de rust zal trainer Jasper Ketting wel weer het nodige hebben gezegd, want in de tweede helft ging het een stuk beter. Jeroen wist na 5 minuten met een mooie kopbal HBC op een 1-0 te zetten na een goede voorzet van Menno.

Vier minuten later was het alweer raak, want uit een corner van Jeroen weet Luke na een aantal mislukte kopballen wel te scoren. Jeroen gaf vlak hierna een goede pass op Luke die de keeper met een prachtige lob wist te verschalken.

HBC Voetbal
Man of the Match Wouter Soomer en de Junioren van de Week Jonathan (l) en Bram (r)

VSV kwam toch nog even terug, want uit een corner wist een VSV-er in een behoorlijke buitenspel-situatie toch nog te scoren. Gelukkig werd het nooit meer echt spannend voor het vlaggenschip van HBC.

De pas ingevallen Jesse weet na een pass van Jeroen enkele spelers van VSV uit te spelen en zijn actie te bekronen met een schot in de bovenhoek. Een kort genomen corner kwam bij Jeroen die vervolgens ook enkele spelers uitspeelde en zijn schot belandde in de bovenhoek.

VSV was rijp voor de slacht, maar helaas maakte HBC er in het laatste kwartier geen gebruik van en wist VSV zelfs terug te komen via een penalty tot 5-2. Na afloop van de wedstrijd werd Wouter Soomer uitgeroepen tot Man of the Match door het verantwoordelijke comité, bestaande uit afgevaardigden van de HBC Heerenclub en HBC Vriendenclub.

Volgende week zondag weer thuis tegen De Meer. Veel succes!

Rob Roomeijer

Kijk hier voor de uitslagen en stand in Zondag 3C