Zondag Heren 1: We komen heel dichtbij…

Diemen 1 – HBC Zondag Heren 1: 1-3

Diemen is een moeilijke tegenstander gezien het feit dat ze lang hebben meegedaan in de strijd om de tweede periode. HBC had het geluk dat het al vroeg in de wedstrijd een voorsprong kon nemen. In de 7e minuut kreeg HBC een corner die goed werd genomen. Jeroen mist de bal, maar deze komt voor de voeten van Neil die perfect uithaalt en HBC een voorsprong bezorgd.

Als Dave een goede pass op Luke verstuurt, krijgt deze de kans om 2-0 te scoren, maar helaas is zijn stift net te te zacht en kan de keeper hem houden.

Een goed genomen corner van Jeroen wordt door Steve goed gekopt, maar de keeper weet zijn inzet te stoppen. Nigel krijgt ook een kans als hij door Luke in stelling wordt gebracht. Helaas neemt hij de bal verkeerd aan en gaat ook deze kans verloren. HBC krijgt daarna nog 3 kansen om de voorsprong te vergroten, waarbij de grootste voor Steve is. Hij slalomt door de verdediging heen en verschijnt alleen voor de keeper. Helaas raakt hij de paal en in de rebound vliegt de bal over de goal.

En als zo vaak als je zelf niet scoort, is de kans groot dat de tegenpartij dit wel doet. In de allerlaatste minuut van de eerste helft krijgt Diemen een corner te nemen. De inzet wordt door Bram (die tot dus ver weinig werk had gekregen) prima uit het doel geslagen. Helaas komt de bal voor de voeten van een Diemen-speler die verwoestend uithaalt en de stand ten onrechte op 1-1 brengt.

Na de rust volgt een geheel andere wedstrijd. De meeste passes komen niet aan of zijn net te hard. Lang ziet het er naar uit dat deze wedstrijd gaat eindigen in een gelijkspel. Vlak voor tijd weet de ingevallen Robin na een vrije trap zijn voet tegen de bal te krijgen en hij bezorgt HBC een 1-2 voorsprong.

In de laatste minuut wordt het zelfs 1-3 voor HBC, want na een voorzet van Eric en een mislukt schot van Neil komt de bal bij Robin die goed inkopt.

Al met al een prima dag voor HBC, want zowel DCG als IVV spelen gelijk.

Mannen, veel succes komende dinsdag tegen Hillegom voor de Midwest-cup en volgende week zondag thuis tegen VSV.

Rob Roomeijer

HBC Voetbal