Zondag Heren 1: Zonder heel veel moeite

HBC Zondag Heren 1 – De Meer 1: 4-2

Ondanks het feit dat HBC bij De Meer in Amsterdam-Oost een grote overwinning had behaald, was het de vraag of dit thuis ook zou lukken. Vanaf het begin werd wel duidelijk dat dit ook vandaag inderdaad zou moeten lukken.

In de tweede minuut had Jesse na een pass van Luke de kans om de score te openen. Alleen op de keeper af wist hij helaas niet te scoren. Daarna kreeg Jeroen een kans, maar helaas ging zijn inzet naast.

Gelukkig wist Luke wel te scoren toen hij na een lange bal van achteruit alleen op de keeper afging en deze wist te passeren. HBC bleef dominant, maar toch moest Bram ingrijpen toen de spits alleen op hem afkwam.

HBC Voetbal
Man of the Match Dave Dragt en de Junioren van de Week Mick (l) en Julian (r)
Jeroen wist vervolgens zijn broer Wouter aan te spelen, maar ook hij wist niet te scoren. Toch komen er nog diverse kansen voor HBC om de voorsprong te vergroten, maar helaas slaagden deze kansen niet en gingen we rusten met een stand van 1-1, omdat De Meer via een foutje van Steve wist te scoren.

HBC ging in de tweede helft wat beter met de geboden kansen om. In de 54e minuut wordt de ingevallen Niel onderuitgehaald, maar de goed leidende scheidsrechter liet doorgaan en daar profiteerde Luke van door 2-1 te scoren. Jeroen krijgt de kans op 3-1 na een goede pass van Luke , maar de goed spelende doelman weet weer te redden.

Toch wordt het 3-1 als Luke Niel bedient en met zijn rechterbeen weet te scoren. Vlak hierna een combinatie van Menno en Nigel die Jeroen keurig weet af te maken en HBC een 4-1 voorsprong bezorgt.

Je zou verwachten dat HBC verder uit zou lopen, maar helaas wist HBC daar niet in te slagen ondanks de vele kansen en moest het zelfs nog een tegendoelpunt incasseren.

Het was jammer te horen dat DCG vlak voor tijd alsnog met 1-0 wist te winnen van hun wedstrijd bij Sporting Martinus, waardoor HBC DCG blijft achtervolgen met één punt verschil. De Junioren van de Week waren Julian en Mick uit JO13-2 en Dave Dragt werd door zowel de HBC Vriendenclub alsmede de HBC Heerenclub uitgeroepen tot Man of the Match.

Rob Roomeijer