HBC KOPLOPER in 3c!

DCG 1 – Zondag Heren 1: 0-4

Vandaag stond de absolute topper op het programma. Geen van beide ploegen waren van plan punten te laten liggen. DCG zou een mooie voorsprong kunnen behalen van 4 punten op HBC, maar bij winst voor HBC zou HBC koploper kunnen worden.

Vanaf het begin was DCG de iets bovenliggende partij, maar de hoogstandjes van vooral de linkerspits leverden weinig resultaat op. Het was dan ook iets tegen de verhouding in dat na 15 minuten Neil via een doorkop van Luke gelanceerd werd en deze actie goed afrondde.

Binnen 3 minuten was het alweer raak voor HBC. Na een goede actie van Nigel werd Niel opnieuw bediend en wist hij ook deze kans te verzilveren, waardoor HBC op een comfortabele 2-0 voorsprong kwam.

Vlak voor de rust krijgt HBC de kans om het duel op slot te gooien, maar helaas weet Jeroen na een goede actie van Jesse deze kans niet te verzilveren. In de eerste minuut na de rust schiet Niel op de binnenkant van de paal en alle meegekomen HBC supporters denken al dat hij zit. Helaas moeten we nog even wachten op het derde doelpunt van HBC. Dit gebeurt pas in de 63e minuut.

Niel was een voortdurende bedreiging voor zijn tegenstander en ook nu wist hij hem in de luren te leggen en hield goed overzicht en bediende Jesse van een niet te missen kans. 3-0 voor HBC en de wedstrijd was gelopen.

DCG werd van de mat gespeeld en het was jammer dat de score niet hoger uitviel dan 4-0. De ingevallen Eric wist zijn eerste balcontact na een goede actie te bekronen met een mooi doelpunt.

Mannen, een prima gespeelde wedstrijd en terecht vanaf nu koploper in de klasse 3c. Dank ook aan de zeer vele supporters die met de bus naar DCG waren gekomen en hun team meerdere malen via ons clublied wisten aan te moedigen.

Volgende wedstrijd is uit tegen Alliance op zaterdag 20 april. Mannen veel succes in de volgende 4 wedstrijden.

Rob Roomeijer

Foto: Jos Spitteler – Het Amsterdamsche Voetbal