JO11-1: Opnieuw een doelpuntenregen

Na de dertienklapper tegen Bloemendaal was er enige onrust of de JO11-1 al zijn kruit had verschoten voor dit seizoen. Het antwoord kwam afgelopen zaterdag luid en duidelijk: NEE!

HBC scoorde acht keer, miste daarnaast nog vijftien kansen, dus niets wijst op een aanstaande droogte. De overwinning op VVC kwam echter veel moeilijker tot stand dan acht doelpunten suggereren. VVC vocht goed mee tegen HBC en de stand liep om en om op de 5-5. Pas in de slotfase liep HBC uit met superieure doelpunten tot 8-5.

HBC VoetbalEuforie en teleurstelling wisselden elkaar af en enkele ouders konden de spanning nauwelijks aan. Er is zelfs een vader die van de spanning heen en weer gaan lopen langs de lijn, terwijl hij op zondag heel rustig op de bank zit bij het HBC 1 vlaggenschip, en zijn spelers ontspannen leidt naar een 0-4 afstraffing van DCG.

Maar we noemen uiteraard geen namen, het is meer om aan te geven wat voor spanning de wedstrijden van JO11 oproepen. Overigens zat onze trouwe supporter en opperbaas Peter van de Waart ook te smullen lang de kant van de fraaie combinaties en doelpunten, waarna hij zich steeds razend snel omdraaide om geen doelpunten te missen bij de kraker tussen JO10-1 en het roemruchte Zeeburgia.

Studio Sport vierde dit weekend zijn zestig jarige bestaan. Studio Barbara verzorgt al zes jaar de samenvattingen van de O11-groep. Als dit team over een aantal jaar als JO19 speelt kunnen we precies het koperen lustrum vieren van Studio Barbara!

De samenvatting van zaterdag met alle dertien doelpunten ging al viral en is te zien op en bespaart uw een hoop leeswerk met allerlei superlatieven die u toch niet zou geloven.