JO19-1: Afstand nemen van Westfriezen

Westfriezen JO19-1 – HBC JO19-1: 2-4

Vol goede moed waren de Heemsteedse O19 mannen afgereisd naar West-Friesland. In Zwaag, tegen Hoorn aan, kon HBC JO19-1 weer verder gaan bouwen aan de opwaartse lijn van de vorige thuiswedstrijd.

Maar na een kwartier lag de bal al achter Jelle. En dat lag niet aan Jelle. Een hoop communicatie misverstanden bij de verdedigers leidde tot onachtzaamheid achterin. Jelle was telkens paraat en kon meerdere tegentreffers voorkomen. Gelukkig wist Tom met een knappe goal de stand weer gelijk te trekken. Maar 10 minuten voor de rust konden de Westfriezen weer aanleggen voor een treffer. Een enigszins dubieus gegeven penalty (Lasse zou een overtreding gemaakt hebben in het strafschopgebied) werd door de Westfriezen benut. Gelijk daarop antwoordde HBC met een heerlijke treffer gemaakt door Jort.

Met 2-2 werd de rust in gegaan. Qua kans verhouding klopte deze uitslag wel overigens. HBC was de beter voetballende partij die zichzelf veelvuldig in de problemen bracht in de verdediging. Dat dit na rust anders zou moeten, was duidelijk.

En het ging ook anders. Meer zekerheid, meer overleg en minder risico moest er genomen worden. Het liep vanaf minuut één van de tweede helft beter. Snel combinatievoetbal op de momenten dat het moest en de lange bal alleen als dat echt nut had. Nick wist de derde treffer te maken en uiteindelijk kon Roman het krachtsverschil wat beter uitdrukken door de vierde goal te maken.

Ook Jort maakte nog een mooie goal die helaas wegens buitenspel werd afgekeurd. Jelle werd niet echt meer op de proef gesteld door de aanvallers van de Westfriezen. Sieb was de beste speler dit keer aan de kant van HBC. Hij wist menige aanval van de Westfriezen te onderbreken en met goede passes het spel meteen te verleggen naar de helft van de Westfriezen. Al met al kan je wel stellen dat onze jongens de zaak in de tweede helft weer goed op de rit hadden staan.

Over drie weken is er pas weer een wedstrijd. Dan moet er uit gespeeld worden tegen de Meervogels uit Akersloot. Op voorhand een zware wedstrijd…

Op de huidige ranglijst staat HBC weliswaar tweede, maar de concurrenten lopen bijna allemaal één wedstrijd achter. Dus het blijft zaak de komende tijd zoveel mogelijk punten te verzamelen.

Peter Tienstra