JO19-1: Redelijk herstel leidt tot korfbaluitslag

HBC JO19-1 – VIOS-W JO19-1: 6-4 

Twee weken geleden hadden onze JO19-1 mannen een flinke deuk opgelopen in hun zelfvertrouwen. De uitwedstrijd tegen Olympia was in een flinke oorwassing uitgelopen. Wat dat betreft was het meegenomen dat deze wedstrijd pas twee weken later gespeeld werd. Had iedereen de tijd om dit op zijn eigen manier te verwerken.

Vandaag kwam VIOS-W uit Warmenhuizen dus op bezoek. Een ploeg uit de middenmoot van de competitie. Zoals gewoonlijk was het eerst aftasten wat voor speelwijze de tegenstander hanteerde. Het bleek al snel dat VIOS-W vooral loerde op de counter en liever het spel niet maakte. Dat kon HBC dus doen. En dat deden ze ook wel netjes alleen lag het tempo te laag. Te laag om VIOS van de mat te spelen. Na een kwartier spelen kwam Roman in kansrijke positie om de 1-0 af te drukken. Helaas, hij wist de keeper niet te verschalken.

En tien seconden later lag de bal achter Jelle. De linksbuiten van VIOS-W ging als een mes door boter langs onze rechterflank. Toch even een flinke domper. Deze achterstand gaf niet het spelbeeld weer. Maar het was duidelijk waar VIOS op gokte. Gelukkig wist HBC zo’n kwartier later de stand gelijk te trekken. HBC VoetbalEen goede corner van Tom werd door Tim ingekopt. Het leek of de bal over de lijn was maar de scheidsrechter gaf hem nog niet. Sieb tikte de bal voor de zekerheid nog even in de touwen, 1-1. Net op het moment dat HBC de wedstrijd volledig naar zich toe kon trekken kreeg VIOS een vrije schop te nemen op zo’n 20 meter van de goal van Jelle. Er stond geen muurtje voor hun aanvoerder die deze vrije trap ging nemen. Hij had de hoek voor het uitkiezen en met een fikse curve vloog de bal langs Jelle de lange hoek in, 1-2. Gelukkig bleef HBC kalm en hun betere spel zorgde ervoor dat via een mooie aanvalsopzet van Matthijs en Lucas onze Jort de gelijkmaker kon aantekenen. Met 2-2 werd de rust in gegaan.

Na de rust leek het wel alsof de coach van VIOS-W de verkeerde woorden had gebruikt tegen zijn spelers. Elke beslissing van de scheidsrechter werd aangevochten. Ze zeurden zichzelf eigenlijk de wedstrijd uit. Het scoreverloop was in deze tweede helft aan de gunstige kant voor HBC. Maar het bleef op en neer gaan. Jort zette de 3-2 op het scoreboard waarna VIOS-W weer tegen scoorde. Zo ging het ook bij de 4-3 van Tim. Een penalty zorgde weer voor de gelijkmakende treffer van VIOS-W. Een slim genomen vrije trap van Lasse zorgde weer voor de 5-4. Bij een aantal spelers van VIOS ging het licht uit.

Vóór de mooie 6-4 van invaller Dave uit 017-1 was er al een speler van VIOS het veld uitgestuurd. Na de 6-4 kreeg een tweede speler van VIOS een rode kaart (na de tweede gele kaart). De spelers van VIOS-W gingen demonstratief op last van hun coach het veld af om uiteindelijk weer terug te komen en de laatste 2 minuten toch alsnog uit te spelen. Het was een beetje een smet op deze mooie zondag in april, waarbij onze jongens deze mentale veldslag hebben overleefd. HBC blijft op deze manier dus gewoon in de top meedraaien. Goed gedaan mannen en complimenten ook voor Bart en Marcel. Man van de wedstrijd was dit keer zonder twijfel Roman. Gedreven spelend en met overzicht en inzicht.

Dave, bedankt voor de goede invalbeurt. En sterkte voor de geblesseerde Sadio en Stijn.

Peter Tienstra