Zaterdag G1: De leermomenten

HBC G1 – WATERLOO G1: 7-2

Een doordeweekse oefenwedstrijd tegen de vrienden van Uitgeest werd benut voor wat andere leermomenten dan in de trainingen naar voren, kunnen komen. Het sterkere Uitgeest blonk uit in goed uitgevoerde combinaties. De winst was voor beiden. Uitgeest won de wedstrijd, HBC kwam een stap verder in de ontwikkeling.

Waterloo kwam vandaag als onberekenbare tegenstander naar Heemstede. Winnen van de bovenste en verliezen van de onderste. Geen peil op te trekken. HBC begon weer in de zo langzamerhand vertrouwde aanvallende opstelling. Slechts 1 minuut had ARJEN nodig om de score te openen. In korte tijd lagen er 3 in het netje.

De aanvoerder van Waterloo kon er slecht mee omgaan en verdween van het strijdtoneel. HBC kreeg daardoor nog wat meer ruimte en maakte daar ook dankbaar gebruik van. Niet zozeer om het doelsaldo flink op te krikken, maar om verzorgd voetbal te spelen. Het nut van de oefenwedstrijd was zichtbaar. Waterloo scoorde nog wel een keer, maar DAVY bepaalde de ruststand op 4-1.

In het tussentijdse rustmomentje werden de complimentjes voor het leerproces uitgedeeld. Ook de houding in het veld bleek weer in orde. Vol vertrouwen begon het team aan de tweede helft. Het was nu slechts een hagelbuitje dat het spel enigszins beïnvloedde. April doet wat het wil!

Ook HBC deed dat, maar dan met de tegenstander. Mooie combinaties, de een wat beter uitgevoerd dan de andere, en daardoor goed aanvallend voetbal. MARTIJN was nog goed voor twee doelpunten en ook ARJEN maakte er nog een. De beste speler van Waterloo zorgde ervoor dat er 7-2 als eindstand op het formulier kwam te staan.

HBC leerde na afloop dat HFC, de volgende tegenstander, bovenaan staat. Kunnen we die een lesje leren…

Leo Holdorp