Bryan Wilderom kiest voor ambitieus HBC

HBC Voetbal | Voetbal in HaarlemVoor het komende seizoen heeft HBC zijn selectie, naast Sven Wierda (Hoofddorp) versterkt met Bryan Wilderom, huidige speler van zondag 1e klasser DSOV. Wilderom heeft een aantal seizoenen als sterkhouder in de basis van het eerste elftal van DSOV gespeeld, waar hij met veel plezier gespeeld heeft. Sportief gezien heeft hij de weg meegemaakt richting de 1e klasse. Dit seizoen begon het echter te kriebelen en was hij toe aan een nieuw avontuur.

‘Bryan is een ervaren, zeer snelle en technisch begaafde speler die het spelletje goed ziet, op diverse posities inzetbaar en voor HBC een kwalitatieve aanwinst. Wij hebben Bryan een aantal wedstrijden gevolgd en zijn spel past goed in het plaatje wat ik voor het aankomende seizoen voor ogen heb. Ik ben daarom zeer verheugd dat een speler als Bryan voor HBC kiest’, aldus HBC trainer Jasper Ketting.

Wilderom zelf is ook blij met de overstap naar Heemstede. ‘Ik heb de afgelopen zes jaar met veel plezier bij DSOV gespeeld maar nadat een aantal vrienden van mij waren gestopt ben ik afgelopen seizoen een beetje het plezier kwijt geraakt. Het werd tijd voor een nieuwe stap. Ik ben in gesprek gekomen met HBC en dat beviel mij prima. Ik zie daar een mooie uitdaging. Het is een club met ambitie sportief gezien en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen’.

HBC draait dit seizoen bovenin mee in de derde klasse C. Als de ploeg van Jasper Ketting de laatste drie wedstrijden tegen VVH Velserbroek, Zwanenburg en Ouderkerk winnend afsluit, promoveert het naar de Tweede klasse.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Het Amsterdamsche Voetbal – Koen Vanhellemont