Goede laatste wedstrijd van JO19-1

HBC JO19-1 – Forza JO19-1: 0-1

Ondanks het nipte verlies van JO19-1 van Forza (Almere) deze laatste wedstrijd, was het toch een goede afsluiting van het seizoen 2018-2019. Het was een gelijk opgaande wedstrijd met voor beide teams wisselende kansen. Forza had iets grotere kansen met onder meer een schot op de lat van hun linkerspits. HBC VoetbalMaar Jelle stond over het algemeen op de juiste plek.

Bij HBC kwamen de aanvallers vaak wel tot het strafschopgebied maar daarna hield het vaak op. Een paar keer kwam Thijs langs hun zeer goede linksback, maar zijn voorzetten werden niet benut. Eigenlijk ontbrak de scherpte een beetje. Uiteindelijk wist Forza te scoren uit een penalty na een ongelukkige handsbal. Deze wedstrijd ontbraken zowel Lasse – voor het eerst dit seizoen – en Bas met een enkelblessure. Ook Dave was nog ziek en zat ietwat witjes in de dug-out naar de verrichtingen van zijn teamgenoten te kijken.

De tweede helft probeerde Forza duidelijk de minieme voorsprong te consolideren om zodoende hun promotie naar de hoofdklasse veilig te stellen. HBC probeerde uit alle macht door fris en overtuigend voetbal een bres te vinden in de verdediging van Forza. De beste kansen bleven echter voor Forza, maar Jelle verdedigde zijn doel met verve en groeide uit tot man van de wedstrijd. Ook Matthijs, Roman en Lucas speelden een geweldige wedstrijd.

Aan HBC-kant vielen er nog 2 kansen voor Jort te noteren. Eén zelf gecreëerde kans die in de korte hoek door keeper werd gestuit en één mooie vrije trap van Roman die net door Jort koppend gemist werd. Ook Idzard kwam af en toe gevaarlijk door maar zijn dadendrang resulteerde helaas niet in de gelijkmaker.

HBC VoetbalAl met al was het een mooie en leuke wedstrijd om naar te kijken. Alle supporters en ouders langs de kant hebben dit seizoen genoten van het spel van onze jongens. Ze zijn ver gekomen in deze promotiepoule voor de hoofdklasse en uiteindelijk als vierde geëindigd. Forza is door de winst op ons uiteindelijk de terechte kampioen geworden.

Bedankt Bart en Marcel voor al het trainings- en goede coachwerk. Ook dank aan Harry Opheikens voor zijn mooie fotomateriaal, Gustaaf voor zijn ‘off the record’ foto’s en uiteraard Egmont voor al zijn lijnrechten en correspondentie/informatievoorziening dit seizoen.

En voor de jongens die volgend seizoen weer in JO19-1 spelen: heel veel succes!

Peter Tienstra

HBC Voetbal