HBC Zondag 1 KAMPIOEN!

HBC VoetbalDoor een 3-2 zege op Zwanenburg heeft HBC Zondag Heren 1 het kampioenschap in de klasse 3C behaald en promoveert naar de 2e klasse.

Vanaf het begin speelde HBC een controlerende wedstrijd en gaf Zwanenburg geen kansen. Het was dan ook teleurstellend dat HBC na 25 minuten op een 1-0 achterstand kwam, want het was de eerste keer dat Zwanenburg voor de goal gevaarlijk werd.

Vlak na dit doelpunt krijgt Jesse een kans na een goede actie van Luke, maar helaas gaat zijn inzet over. In de 36e minuut is het gelukkig wel raak! Na een combinatie van Niel en Luke komt de bal bij Jeroen die weet te scoren.

HBC krijgt vlak hierna een corner die bij Luke komt maar hij weet niet te scoren, toch belandt de bal via via bij Niel die wel weet te scoren en HBC op een 2-1 voorsprong zet.

Vijf minuten na de rust neemt Jeroen een goede vrije trap die door Neil schitterend wordt ingekopt. Daarna speelt HBC een gewonnen wedstrijd en is het wachten op een grotere voorsprong.

Helaas worden de geboden kansen niet benut en wordt het zelfs nog even spannend als Zwanenburg in de 87e minuut 2-3 weet te scoren door onnodig balverlies op het middenveld.

Gelukkig weet HBC de overwinning over de streep te trekken en het KAMPIOENSCHAP te behalen. In samenwerking met de HBC Toekomstcommissie en sponsoren (veel dank!) is geregeld dat het kampioenschap thuis bij HBC – samen met dat van HBC Zondag 2 – kan worden gevierd met een zanger en DJ.

De spelers van het Zondag 1 krijgen uit handen van de KNVB vertegenwoordiger een medaille en de club een oorkonde. Daarna worden ook de spelers van Zondag 2 door de club in de bloemetjes gezet. Al met al hebben we genoten van deze huldigingen.

Volgende week na de laatste thuiswedstrijd van Zondag 1 worden alle teams die afgelopen seizoen kampioen zijn geworden gehuldigd en feestelijk afgesloten.

Allemaal tot zondag bij de wedstrijd HBC – Ouderkerk!

Rob Roomeijer

HBC Voetbal