JO11-1: Champagne blijft in de kofferbak

DCG JO11-1 – HBC JO11-1: 5-4

Bij een overwinning uit bij DCG had HBC de champagne kunnen ontkurken. Na twee keer een half uur spelen konden de flessen echter in de kofferbak blijven. Of de flessen er volgende week alsnog uit mogen, bepaalt Hillegom. Bij winst pakken zij het kampioenschap, zonder nog te spelen wordt HBC bij elke andere uitslag de winnaar.

Vandaag werd het in een vurig duel 5-4 voor DCG. De score ging op en neer. HBC sluit de competitie af met 64 doelpunten voor, twee keer zoveel als de huidige nummer twee Hillegom. De DCG verdediging was duidelijk gewaarschuwd en benutte alle middelen om de HBC spitsen af te stoppen. Ze slaagde daarin maar ten dele, want vier prachtige treffers liet HBC achter op het scorebord, maar naarmate de wedstrijd vorderde raakten de HBC spitsen wel steeds meer uit hun spel door de “stadse” manier van verdedigen en de ruimte die daarvoor werd geboden.

Het laatste kwart trok DCG met beter voetbal de wedstrijd naar zich toe. De krachten vloeiden ook ietwat weg bij HBC nadat Maurits al vroeg moest uitvallen. Vaste keeper Sieb was vandaag gevlogen en Amin nam de honneurs geweldig waar, maar zijn kwaliteit werd daardoor wel gemist op het middenveld.

Myla was onverstoorbaar op rechts achter en gaf geen krimp, gesterkt in de gedachte dat haar vader en haar coach morgen of anders over een week de hoofdprijs gaan pakken.

Wie weet knallen volgende week ook onze kurken nog. In dat geval hoort u nog van JO11-1, anders tot volgend seizoen!

Gustaaf Weber

HBC Voetbal