JO11-1 wervelt naar Comeback van de Week

Overbos sv. JO11-1 – HBC JO11-1: 6-8
De mannen stonden te popelen na twee weken bankliggen in de meivakantie. Op bezoek bij de nummer drie Overbos, begon HBC goed, maar liet Overbos steeds terugkomen als het scoorde door slordigheden achterin. Maar Overbos had voorin ook zeer gevaarlijke spelers die goed combineerden. Op een gegeven moment liep Overbos zelfs uit naar 4-2. Gelukkig speelde HBC goed, maar het maakte steeds dezelfde fouten achterin. De achterstand was het sein voor de meest sensationele comeback van deze voetbalweek.
Coach Luke had vandaag het stokje overgegeven aan zijn baas Jasper Ketting en Marc van Bakel had zich als een soort “Hekking” naar voren geschoven en zich als assistent-coach verkleed. Zijn ervaring uit de kelderklasse gaven vandaag mogelijk de doorslag.
De aansluitingstreffers die volgden waren van zulke schoonheid dat Overbos het geloof in een goede afloop langzaam werd ontnomen. Keer op keer toverden Amin en Alex met hun techniek en verbluffende inzicht. Lopende spelers Sem en Xander werden steeds heerlijk vrijgespeeld en scoorden beiden meermaals.
Verdedigers Maurits, Imre en Mila stoomden naar voren en gaven alle drie een beslissende assist. Izxaaq was weer ijzig koel voor de goal, de energie van Jari was aanstekelijk. De verschillende reddingen van Siebe lieten zien dat Overbos ook prachtig team had, toch was het aan zijn collega aan de overzijde te danken dat de einduitslag nog dragelijk bleef: 6-8.
Ondertussen lonkt het kampioenschap, dat HBC door het gelijkspel van Hillegom weer in volledig in eigen hand heeft. Volgende week reizen we uitgerekend naar DCG voor het seizoenslot, wellicht dat de HBC Vriendenclub weer een supportersbus kan regelen, niemand wil het kampioensfeest missen toch?
HBC Voetbal