JO19-1 gaat lekker los!

HBC JO19-1 – VVW JO19-1: 6-2

Beetje koud en nat begon het wedstrijd-gebeuren voor JO19-1 deze zondag 12 mei 2019. Een risicoloze voetbalzondag zou het gaan worden. Voor onze jongens stond weinig meer op het spel, behalve misschien een plaats in de top-3 van deze promotie poule.

Na ongeveer 10 minuten spelen was al duidelijk wat de intentie van de tegenstander was uit Wervershoof. Via razendsnelle counters proberen te scoren. HBC probeerde via goed positiespel en steekpasses de linie’s van VVW te doorbreken. Dat lukte uiteindelijk goed in de eerste helft. VVW had met name moeite met de rushes van Thijs, daar hadden zij eigenlijk geen antwoord op. Na 20 minuten spelen nam Stijn een goede corner, die perfect ingeschoten werd door de mee naar voren gekomen Sieb. 1-0 dus.

Niet veel later weer een mooie corner van Stijn. Dit keer belandde de bal bij Lasse. Hij kopte hem in, de bal ging net over de lijn en de 2-0 was een feit. Zo’n 5 minuten voor tijd werd het 3-0. Een goed opgezette aanval door Thijs vanaf het eigen speelveld over de rechterflank werd door Idzard verzilverd. De zon scheen ondertussen over de velden van HBC. Een paar keer in deze eerste helft wist VVW het strafschopgebied van HBC te bereiken, maar meestal stond Jelle paraat om de ‘nul’ vast te houden. De verdediging liet geen steken vallen.

In de tweede helft leek het er aanvankelijk op dat HBC weinig tegenstand meer zou krijgen van VVW. Na zo’n 10 minuten spelen gaf Roman een heerlijke crosspass in de diepte op Thijs die de bal langs de keeper van VVW in de touwen joeg voor de 4-0. Geen vuiltje dus meer aan de lucht.

Maar er sloop wat gemakzucht in het team. Na de wissel van Matthijs achterin voor Dave werd het spel van HBC steeds onrustiger. VVW profiteerde hier handig van en wist in korte tijd twee doelpunten te maken. Het slotakkoord was uiteindelijk wel weer voor HBC. Thijs kwam weer met twee goede rushes langs de verdediging van VVW aan de rechterkant. Zijn voorzetten werden benut door Tim, met een mooi geplaatste kopbal en Dave met een rücksichtloos schot in één keer genomen.

Een aangename pot voetbal om naar te kijken op de zondagochtend. Over twee weken spelen de jongens hun laatste wedstrijd van het seizoen. Thuis tegen de koploper uit Almere, Forza Almere. Voor Forza spant het er nog om of ze gaan promoveren en winst is waarschijnlijk een must voor hen.

Komt allen kijken om onze jongens nog een keer toe te juichen. Het is al met al een mooi sportief seizoen geworden.