JO19-1: Gelukkig bestaat er nog zoiets als de 2e helft…

Meervogels ’31 JO19-1 – HBC JO19-1: 2-2

Op Bevrijdingsdag naar Akersloot met HBC JO19-1. Er staat voor beide teams nog wel wat op het spel. Voor de Meervogels uit dit mooie boerendorp nog meer dan voor HBC. Promotie is/was in principe nog mogelijk voor hen. Voor onze jongens zou dat eigenlijk alleen in theorie nog kunnen.

De Akersloters begonnen wat afwachtend tegen ons, maar al snel werd duidelijk dat hen er veel aan gelegen was om deze wedstrijd te winnen. En helaas was voor HBC keeper Jelle thuis ziek achter gebleven. Geen tijd meer om een reserve-keeper te regelen. Dus ging Bas als stand-in in het doel staan. Alle complimenten voor hem deze wedstrijd. Hij kweet zich met verve van zijn taak. Na een minuut of 20 scoorden de Meervogels 2 keer. Het eerste doelpunt was vermijdbaar geweest. Het tweede niet. De Meervogels waren de hele eerste helft sterker en slimmer aan de bal. Onze aanval kon niet veel uitrichten en het was een terechte ruststand.

De tweede helft begon HBC langzaam maar zeker meer van zich af te bijten. Gevoed door de ingevingen van Idzard kroop HBC eindelijk uit zijn schulp. Het spel werd sneller van de kant van HBC. De passes door de verdediging van Meervogels heen werden gevaarlijker. Er werd, wanneer het nodig was, gecombineerd van achteruit. De ruimtes werden beter benut en het geloof in eigen kunnen keerde terug. De achterste linie van de Meervogels werd veel meer onder druk gezet door Thijs. Tim, Idzard en Stijn konden hiervan profiteren. Lasse kon met sommige splijtende passes het middenveld overslaan.

Roman pakte zijn eerst gele kaart na een zeer nuttige overtreding. Matthijs kwam soms onverwacht naar voren om de druk verder op te voeren.  Het resulteerde in een goal door de onvermoeibare Idzard en een goal voor Stijn na voorbereidend werk van Nick.Tien minuten voor tijd sloeg ons de schrik nog even om het hart toen Bas een doorgebroken speler van de Meervogels onderuit haalde. Hij moest er met rood vanaf en Matthijs ging op doel staan. HBC moest met 10 man verder. Bij de Meervogels ontbrak gelukkig net even die scherpte om de winnende goal te maken. En onze JO19-1 jongens bleven ook deze 10 minuten geloven in een goed eindresultaat. Het was een heerlijke tweede helft om naar te kijken.

Peter Tienstra