JO9-2: file naar de top

HBC JO9-2 – OG JO9-2: 6-6

Staat u weleens in de file? “Vast en zeker”, hoor ik u denken. Dat is balen. Maar in de file staan onderweg naar de top van de Mount Everest is pas echt ongelukkig. De afgelopen dagen bleek dat er dusdanig veel beklimmers waren die een poging waagden om de top der toppen te bereiken dat er file is ontstaan op grote hoogte.

Hierdoor zijn meerdere bergbeklimmers omgekomen door hoogteziekte of onderkoeling. Over we bergen gesproken. Wij zien als een berg op tegen de lange zomervakantie zonder voetbal. Trots zijn we op onze jongens die een geweldige ontwikkeling hebben doorgemaakt na de kerst. Letterlijk klommen ook zij naar grote hoogte, maar dan zonder file.

Dit weekend mocht het sterrenensemble van HBC Jo9-2 voor de laatste keer dit jaar de kicksen ombinden om het seizoen af te sluiten tegen Onze Gazellen – in de volksmond OG – uit Haarlem Noord.

Een affiche om van te smullen. Het enige smetje was dat Jenoah ontbrak in verband met vakantie in Mallorca. Hoe moesten we zijn doelpunten compenseren? Coaches Jean Paul en Arjen broedden op een strijdplan wat de eerste minuten niet bepaald lekker uitpakte. Na drie keer knipperen met de ogen stonden we drie goals achter. Uiterst vreemd omdat we met keeper Koen en aanvoerder Gijs veruit het beste van het spel hadden. Heerlijk combineerden we erop los. We vonden toch de aansluiting via Vico die een foutje van de keeper van OG vakkundig afstrafte. Wederom was OG veel slimmer in de afronding en liep uit tot 1-4.

Mick was bijna succesvol vanaf eigen helft maar net als de inzetten van Gijs en Adam wist de keeper van OG de marge op 3 drie te houden. Het tweede kwart ging Gijs keepen. Koen deed als speler wat van hem verwacht wordt: Scoren. Na een mooie combinatie met Adam en Cruz wist hij het net te vinden. Het kon nog makkelijk gezien het spelbeeld. Lars liet zijn linkerbeen spreken en schoot de 3-4 binnen. Iedereen begon erin te geloven. Lastig was het spitsje van OG die dat ook nog een deed en er stiekem maar handig 2 goaltjes bij prikte. Op naar thee met een onverdiende 3-6 op het scorebord.

Na de rust waren de boys gelukkig een stuk gretiger. Vico maakte de tweede van de dag. Een super prestatie van Vico die ook veel van keepen houdt, maar dus ook een neusje voor de goal heeft. OG was nergens meer en HBC liep er langzaam overheen. Nog twee goaltjes waren nodig en Koen zorgde voor de bevrijding. Vooral de laatste was een mooie aanval waarbij iedereen van de stoelen kwam. Juichend en gillend renden de boys terug naar eigen helft.

De gelijkmaker werd gevierd als een golden goal en terecht! Na deze comeback van formaat gaan we in een welverdiende voetbalzomerslaap. De scouts van de grote Europese clubs zullen in de transferperiode rijen dik zich melden voor de supersterren van JO9-2.

Als er maar geen files ontstaan! Onze boys zijn overigens onbetaalbaar!

Arjen Lindeman