Kampioen!

HBC Zondag Heren 1 – Ouderkerk 1: 6-3

Zondag moest HBC Zondag 1 aantreden tegen Ouderkerk 1 en was het wachten of HBC na het behalen van het kampioenschap er een echte wedstrijd van wilde maken? Op deze vraag kwam al snel een antwoord, want na 5 minuten stond HBC al op een 1-0 voorsprong. Na een goede combinatie tussen Luke en Jesse wist de laatste te scoren.

Niet veel later komt Neil alleen op de keeper af en wil hem passeren middels een lob, maar de keeper van Ouderkerk kan de inzet niet voldoende keren, waardoor Neil opnieuw de bal krijgt en de keeper omspeelt en zelf kan scoren, maar Luke in de gelegenheid stelt om zijn doelpunt te maken. Dit om Luke de kans te geven om topscorer te worden van de regio Haarlem.

Vlak hierna stelt Neil Luke weer in de gelegenheid om te scoren, maar helaas lukt dit niet.

Doet Ouderkerk dan helemaal niets terug? In de 18e minuut moet Bram alles uit de kast halen om een tegengoal te voorkomen. Jesse krijgt na een goede actie van Neil de kans om de voorsprong te vergroten, maar na 2 man gepasseerd te hebben wacht hij te lang met scoren en gaat de kans verloren.

Toch komt HBC op een 3-0 voorsprong doordat na een hoge bal van Bart Jeroen hoger springt dan de verdediger en keeper van Ouderkerk en koppend weet te scoren. Voor de rust wordt het toch nog 3-2, want na onnodig balverlies op het middenveld en een veroorzaakte penalty wegens hands.

Luke krijgt in de eerste minuut na de rust de kans om zijn tweede doelpunt te maken, maar helaas schiet hij over. Tien minuten hierna lukt dit wel na een goede actie van Jesse. Vlak hierna struikelt een verdediger en komt de bal bij Jesse die Luke in staat stelt om zijn derde doelpunt te maken en zodoende ook topscorer wordt van de regio.

De stand is inmiddels 5-2 in dit duel en het wordt ook nog 6-2, want als de ingevallen Eric op rechts wordt gelanceerd, haalt hij verwoestend uit en weet te scoren. Bram gaat helaas in de fout en Ouderkerk brengt de stand terug tot 6-3.

Na de wedstrijd worden de spelers van JO11-1, JO11-2 en MO 19-1 gehuldigd voor hun behaalde KAMPIOENSCHAPPEN

Daarna maakt Jasper Ketting bekent dat Jeroen de Bruin Speler van het jaar en Luke Vale het Jongste Talent is geworden. Wouter Soomer is uitgeroepen
de grootste pechvogel vanwege zijn ongelukkige blessure.

Daarna barst het feest echt goed los en kan iedereen terugkijken op een bijzonder geslaagd seizoen! Tot slot wil ik alle mensen bedanken die ervoor hebben gezorgd dat we een mooi Kampioenenbal konden vieren.

Rob Roomeijer