Ook MidWest Cup voor HBC!

Finale Midwest Cup Zwanenburg 1 – HBC Zondag 1: 1-3

Vandaag werd op het terrein van Spaarnwoude de finale gespeeld van de Midwest Cup tussen Zwanenburg en HBC. Zou HBC erin slagen om na het kampioenschap ook deze cup te winnen?

In het begin was HBC zeker niet de bovenliggende partij, maar gaf het ook geen kansen weg. HBC kwam na 20 minuten op een voorsprong. Na goed doorzetten van Neil wist hij Luke te bereiken die kon scoren. Vlak hierna vanaf links zet Jesse goed voor en stapt Luke bewust over de bal en krijgt Jeroen de kans om te scoren, maar zijn schot gaat naast.

Jeroen stelt een minuut later Steve in staat om bij de verste paal in te tikken en HBC op een 2-0 voorsprong te zetten. Doet Zwanenburg dan helemaal niets terug? Jawel, want Bram moet alles uit de kast halen om een doelpunt te voorkomen. HBC krijgt enkele kansen om de voorsprong te vergroten, maar laat dit na. Bart verspeelt onnodig de bal en probeert zijn fout middels een overtreding te corrigeren.

HBC Voetbal

Uit de vrije trap weet de spits direct te scoren en daardoor Zwanenburg weer hoop te geven op een beter resultaat. De tweede helft was niet echt goed. Veel verkeerde passes en onnodig veel balverlies. De vele supporters waren dan ook blij dat Wouter na een goede steekpass van zijn broer Jeroen de keeper weet te omspelen en scoort.

Net als in de competitiewedstrijd werd het nog even spannend, want uit een corner wist de spits de lat te raken. Jesse had het definitief af kunnen maken
toen hij vlak voor tijd alleen op de keeper afging en de bal af had kunnen afgeven op Eric, maar helaas zelf hoog over schoot.

Heren, al met al een geweldig seizoen met mooie prijzen. Nu ik het toch over prijzen heb: Luke werd de topscorer van de Midwest Cup en Jeroen de meest waardevolle speler. Ik wil de vereniging Spaarnwoude hartelijk bedanken voor de perfecte organisatie en hoop dat HBC dit volgend seizoen ook zo zal doen.

Nu rest ons alleen nog de finale van de O23 op 22 juni aanstaande op het HBC Sportpark!

Rob Roomeijer