Zaterdag G1: De derde…

HBC Zaterdag G1 – WSV 1930 G1: 4-1

Na de opmars in de laatste drie wedstrijden stond WSV 1930 als laatste wedstrijd op het programma. Door een wat stroef begin in de voorjaarscompetitie was de derde plaats nog het hoogst haalbare. Daarvoor moest echter wel gewonnen worden van WSV, die tot nu toe die plaats bezet.

Coach GEORGE kon kort zijn in zijn opdracht: winnen! Het leek snel die kant op te gaan, maar de kans kon zo vroeg in de wedstrijd nog niet verzilverd worden door ARJEN. Dat lukte “pas” bij de derde kans. Een assist van JEROEN werd in 2 pogingen door ARJEN afgerond. HBC had de gewenste voorsprong en voetbalde lekker door. Helaas zonder verder doelpunten. Wel meer doelpogingen dan WSV, maar gescoord werd er niet meer.

Ook na de rust bleef HBC de betere ploeg. Samen met het even eenvoudige als doeltreffende systeem wordt de voorsprong verder uitgebouwd. De spits blijft dicht bij het doel van de tegenstander staan en doet wat hij moet doen: scoren! Na de derde assist van JEROEN maakt ARJEN zijn evenzovele doelpunt.

Weliswaar deelt WSV nog een plaagstootje uit, maar MARTIJN maakt aan alle onzekerheid een einde door een harde schuiver tussen de benen van de keeper door. Omdat keeper SEBASTIAAN nog een geweldige redding in huis heeft, wordt de uitslag 4-1 en is de derde plek een feit.

De flinke eindsprint betekent een mooie afsluiting van deze competitie. Het was even wennen met wat nieuwe spelers, maar dit resultaat geeft volop vertrouwen voor de komende toernooien. HBC gaat voor meer dan een derde plek…

Leo Holdorp