Zaterdag G1: Op het randje…

HFC G1 – HBC ZATERDAG G1: 2-5

Op het randje van Haarlem en Heemstede treffen de twee clubs die G-voetbal vanaf het prille begin omarmen elkaar. Altijd leuke en prettige wedstrijden, waarbij HBC meestal aan het langste eind trekt. Dit seizoen staat HFC echter fier bovenaan. De heenwedstrijd werd ook door HFC gewonnen door een eigen doelpunt van HBC vlak voor het eindsignaal. Beide teams zijn dus gebrand op een overwinning.

Coach GEORGE start, niet verrassend, met zijn basisopstelling. Het begin is symptomatisch voor de rest van de wedstrijd: enerverend. De eerste kans is voor HFC, maar het eerste doelpunt is voor HBC. Een corner van JEROEN wordt kunstig afgerond door DAVY. En dan zijn er net twee minuten gespeeld. Dat belooft wat! HBC blijkt effectiever met de kansen om te gaan dan HFC. MARTIJN en JOHAN zijn beide centraal achterin geposteerd door de coach met de opdracht afwisselend mee te gaan met de aanval.

Na een combinatie van ARJEN en MARTIJN scoort de laatste via de binnenkant paal de belangrijke 2e. De aanvallen van zowel de Haarlemmers als de Heemstedenaren volgen elkaar in rap tempo op. Een volgende corner van weer JEROEN landt precies op het hoofd van ARJEN en dat betekent de rustgevende 0-3.

In de tweede helft heeft HFC het betere van het spel. Toch wordt het eerst nog 0-4 door een eigen doelpunt voor HFC het verdiende doelpunt scoort. Dat keeper SEBASTIAAN daarna HBC in zijn eentje overeind houdt zegt genoeg. Met een verre uittrap weet hij zelfs ARJEN nog in staat te stellen zijn 2e te maken. Uit een knappe actie weet HFC nog de 2-5 te scoren, maar dan is het toch over.

HFC staat nog steeds op het randje van het kampioenschap, maar HBC steekt zeer tevreden weer de grens over naar de thuisbasis…

Leo Holdorp