Zondag Heren 1: We beginnen er langzaam aan te denken…

HBC Zondag Heren 1 – VVH/Velserbroek: 6-1

Voor de wedstrijd was de situatie zo dat HBC de minste verliespunten had en nog 3 wedstrijden moesten spelen, terwijl DGC nog maar twee wedstrijden moet spelen. HBC begon de wedstrijd goed en gaf geen kansen weg.

Het wachten was dan ook op de eerste goal van HBC. Dit duurde tot de 24e minuut. Een corner van Jeroen wordt nog afgeslagen, maar de bal komt voor de voeten van Menno die goed uithaalt en HBC een 1-0 voorsprong bezorgt. Daarna bleef HBC de bovenliggende partij en was het alleen
wachten op een grotere voorsprong. Die had er zeker moeten komen toen Dave een goede pass afleverde op Luke. Hij passeerde vervolgens twee verdedigers en stond alleen voor de keeper. Helaas ging zijn inzet over.

Maar een minuut later scoorde hij wel na een combinatie van Jeroen en Jesse. Vlak na de rust weet HBC de voorsprong te vergroten als Niel een pass op hem goed verwerkt en de kans heeft om te scoren, maar hij speelt af op Jesse die er nog beter voor staat en de 3-0 kan intikken. Daarna is de wedstrijd gelopen en is het wachten hoe hoog de score zal oplopen.

Een vrije trap van de ingevallen Wouter komt bij Steve terecht die een goede voorzet aflevert die door Shady prachtig wordt ingekopt. Daarna volgt een identieke situatie. Menno neemt de vrije trap en Shady kopt weer in.

VVH weet ook nog de eretreffer te maken als een lange bal vanaf rechts over Bram in het doel verdwijnt. Toch weet HBC nog een keer te scoren als de doorgebroken Eric in het strafschopgebied onderuit wordt gehaald en HBC een penalty krijgt.

Deze wordt door Luke benut en brengt HBC op een 6-1 voorsprong. Omdat DCG niet verder komt dan een 0-0 resultaat, staat HBC nu bovenaan en kan volgende week zondag bij winst tegen Zwanenburg kampioen worden.

Mannen, laat deze kans niet voorbij gaan! Veel succes!!!

Rob Roomeijer

HBC Voetbal