Zaterdag G1: ENERVEREND SLOT AAN EEN MOOI SEIZOEN

Door afgelasting van andere activiteiten is het toernooi bij HFC de afsluiting van het seizoen. En wat voor een? De vonken vlogen er vanaf. En dat kwam niet alleen door het mooie weer.

De wedstrijden droegen daar in hoge mate aan bij. De eerste wedstrijd in de poule was KDO de tegenstander. Coach GEORGE had zijn basisteam het veld ingestuurd. Dat kon niet voorkomen dat KDO op voorsprong kwam. En met wedstrijden van 15 minuten wordt het dan altijd lastig iets terug te doen. Dat lukte met enig geluk wel. De scheids zag een penalty en ARJEN pakte het kadootje vakkundig uit. Het eerste punt was binnen.

De volgende twee wedstrijden, tegen DVSU en NVC, werden beide door doelpunten van ARJEN met 1-0 gewonnen. Helaas was dat net 1 doelpunt tekort om eerste te worden in de poule, maar als beste tweede werden we weer gekoppeld aan KDO. Ook nu kwam KDO weer op voorsprong. HBC toonde echter veerkracht. Zeker toen het team, tot ongenoegen van KDO, weer compleet was met 8 spelers.

Tot de laatste minuut hield HBC de spanning er in. Een vrije trap werd slim genomen door JOHAN en keurig afgemaakt door MARTIJN. Strafschoppen moesten de finalist aanwijzen. Dan is het mooi dat HBC beschikt over een uitgebalanceerd team. Keeper SEBASTIAAN stopte maar liefst twee penalty’s. ARJEN en JOHAN maakte geen fout, dus de nummers drie waren niet meer belangrijk. Net als in voorgaande edities stond HBC weer in de finale.

VVSB was daarin de tegenstander. Daar voetballen we niet zo vaak tegen en dat was te merken. Zij hadden nog geen verweer tegen ARJEN. Een comfortabele 2-0 voorsprong was het resultaat. Waar de voorgaande wedstrijden slechts één helft duurde, ging de finale over 2 helften. Daar had HBC kennelijk niet op gerekend.

Met het wisselen van speelhelft wisselde ook het spelbeeld. HBC werd wat slordiger en kreeg moeite met de concentratie. VVSB strafte dat af met 3 doelpunten, zodat zij de kampioen werden. De teleurstelling daarover veranderde al snel in trots. Het enerverende toernooi eindigde, een beetje jammer, in een toch alleszins knappe tweede plaats.

Daarmee is het seizoen 2018/2019 nu echt ten einde. Alle wedstrijden zijn gespeeld. Een lastig begin met een laatste plaats in de najaarscompetitie met slechts 7 punten uit 10 wedstrijden werd knap hersteld met een, gedeelde, derde plaats in de voorjaarscompetitie. 18 punten met 47 doelpunten voor en 35 tegen.

De vakantie kan benut worden om lekker uit te rusten, of gewoon voor jezelf wat te oefenen. Hoe dan ook: we zie elkaar graag na die tijd weer voor een nieuwe en frisse start!

Leo Holdorp