Begin voetbalseizoen 2019/2020

Het voetbalseizoen 2019/2020 staat weer voor de deur. Allereerst heten wij alle nieuwe leden van harte welkom. Maar ook hopen wij dat jullie en al onze huidige leden weer zin hebben in een nieuw voetbalseizoen. Wij zijn er al bijna klaar voor.

Bijna, want de competitie- en bekerindeling voor de teams is wel bekend, maar nog niet wanneer er gespeeld wordt. En daar zit het wedstrijdsecretariaat op te wachten, zodat de velden, kleedkamers en scheidsrechters ingedeeld kunnen worden.

Er zijn alweer enkele trainingen begonnen, zoals voor de Zondag Vrouwen 1, Zondag Heren selectie en Zaterdag Heren 1. U wordt via deze website regelmatig op de hoogte gehouden van de trainingen. Alle teams beginnen weer met trainen vanaf maandag 26 augustus 2019 en de eerste officiële wedstrijden zijn vanaf zaterdag 31 augustus 2019.

In vergelijking met het vorige seizoen spelen de JO8, JO9 en JO10 vier competitieronden van 7 wedstrijden, waarna na elke serie van 7 wedstrijden een nieuwe indeling door de KNVB wordt gemaakt. Hierdoor hoopt de KNVB te voorkomen dat er erg grote uitslagen voorkomen. De eerste serie van 7 wedstrijden wordt aangemerkt als bekerwedstrijden. Alle overige HBC-teams beginnen vanaf 31 augustus met drie weekenden bekerwedstrijden. Voor hen begint de competities in het weekeinde van 21 en 22 september 2019.

Verder volgt de KNVB voor de door hen georganiseerde beker- en competitiewedstrijden de speeldagenkalender. Hierop kunt u zien wanneer de KNVB wedstrijden inplant. De KNVB houdt al zoveel mogelijk rekening met de schoolvakanties. Wij hopen dat u hier rekening mee houdt bij uw andere activiteiten, want voetbal is een teamsport en bij elk team is elke speelster, speler, teammanager, trainer en vele anderen nodig.

Dit seizoen zijn er weer wijzigingen in de spelregels doorgevoerd. Ook voor de JO8, JO9, JO10, JO11 en JO12 zijn wijzigingen in de spelregels doorgevoerd.

Kijk hiervoor naar het aparte bericht op deze website: aanpassingen spelregels per 1 juli 2019. Op maandag 26 augustus 2019 is er om 20.00 uur een avond gepland waarin de wijzigingen van de spelregels besproken worden, maar ook de spelregels van het voetbal besproken worden. Voor deze avond is mevrouw Shona Shukrula gevraagd uitleg te geven. Shona fluit in de derde divisie van de KNVB. Wij rekenen op uw aanwezigheid.

Traditioneel begint het voetbalseizoen met het HBC Jeugdweekend. Dit keer op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019. Aanmelden kan nog steeds via: https://www.eventbrite.com/e/hbc-jeugdweekend-tickets-59338497042

Helaas heeft Leo Schoonderbeek na jaren besloten te stoppen met zijn werkzaamheden voor HBC. Natuurlijk is dit een aderlating voor HBC, want Leo deed heel veel. U zult Leo nog wel enkele keren bij HBC zien rondlopen, maar hij is geen aanspreekpunt meer voor de veldencommissie, materialen en kleding. Voorlopig wordt deze taak door Jan Zwarter waargenomen. Wij zijn dan ook op zoek naar personen voor de volgende werkzaamheden:

Materiaalmanager(s):

Vooral na afloop van het seizoen en bij het begin van het seizoen is dit nogal wat werk. Na afloop van het seizoen dient de kleding te worden ingenomen en alle andere materialen en sleutels die trainers en teammanagers in hun beheer hebben van HBC.

Tijdens de zomermaanden dienen de materialen gecontroleerd te worden, een lijst met bestellingen van tekorten gemaakt te worden. De materiaalhokken opnieuw te worden ingedeeld en gevuld te worden met de juiste materialen per trainingsgroep.

Aan het begin van het seizoen dienen de trainers en teammanagers van de juiste sleutels voorzien te worden en de teams van de juiste kleding.

Tijdens het seizoen bent u het aanspreekpunt voor zoekgeraakte trainingsmaterialen, vervangen van lekke ballen en vragen met betrekking tot de kleding.

Leden veldencommissie:

U helpt bij het samenstellen van de trainingsvelden en kleedkamers voor de training. Dit vindt hoofdzakelijk tijdens de zomermaanden plaats.

Aan het begin van het seizoen geeft u trainers en teams aanwijzingen, zodat zij op het juiste veld trainen en de materialen na afloop van de training weer netjes opruimen.

Daarnaast assisteert u bij afgelasting van de grasvelden, zodat de teams op het juiste kunstgrasveld gaan trainen.

Wedstrijddiensten:

Wij zoeken personen die regelmatig (meestal rond één keer in de maand) wedstrijddiensten willen draaien op de zaterdag en/of zondag. De wedstrijddiensten duren meestal een dagdeel:

Zaterdags van 07:30 uur tot 13:00 uur en van 12:30 uur tot 17:30 uur.
Zondags van 09:00 uur tot 13:00 uur en van 12:30 uur tot 16:30 uur.

U wordt hier altijd bij geassisteerd door een ouder c.q. speler die vrijwilligersdienst mee moet lopen.

Leden toernooicommissie:

HBC heeft door het jaar heen vijf thuistoernooien:

  • Het Oliebollentoernooi in de Kerstvakantie.
  • Het Nieuwjaarstoernooi (O13/O14/O15) in het tweede weekeinde van januari.
  • Het Paastoernooi (O8, O9, O10, O11 en O12) op de Paaszaterdag.
  • Het Passtoernooi (O16, O17 en O19) op de Paasmaandag.
  • Het Ouder/kind-toernooi voor alle HBC-teams aan het einde van het seizoen, waarbij meestal de teams tegen de ouders spelen op een half veld.

Wij zoeken voor elk toernooi twee personen die dit op zich willen nemen. Daarnaast zoeken wij nog vier personen die algemene dingen regelen rond de toernooien. De bovengenoemde personen en het wedstrijdsecretariaat vormen samen de toernooicommissie. Degenen die de HBC-toernooien organiseren zijn alleen verantwoordelijk voor het toernooi wat zij aansturen. De algemene leden van de toernooicommissie helpen hen daarbij, maar verspreiden ook de berichten over toernooien van andere verenigingen.

Scheidsrechters:

Scheidsrechters komen wij wekelijks tekort. Dus wilt u wekelijks of incidenteel een wedstrijd fluiten meldt u aan bij ondergetekenden.

Verder heeft HBC natuurlijk nog veel meer personen nodig die wat voor de vereniging willen doen. Deze kunt u vinden via: https://svhbc.nl/over-hbc-voetbal/vrijwilligersbeleid/functies-en-taken/ Voor alle functies kunt u zich melden bij ondergetekenden.

Nieuwe kledingleverancier:

HBC is een overeenkomst aangegaan met Kelme Nederland voor het leveren van de HBC-kleding, HBC-trainingspakken, HBC-tassen en meer. Deze kleding is te koop bij Sport2000, Binnenweg 203, 2101 JJ HEEMSTEDE. U zult in de loop van het seizoen HBC-teams in deze mooie kleding zien lopen.

Website:

De website is het enige officiële orgaan van HBC Voetbal waarop mededelingen gedaan worden. Dit wordt nog wel eens doorgeplaatst via Twitter, Instagram en WhatsApp, maar de website is leidend.

Tenslotte:

Bedenk dat HBC een vereniging is en bij een vereniging doen wij alles samen. Wij rekenen er dan ook op dat eenieder zijn of haar steentje bijdraagt.

 

Klaas Lukkien, wedstrijdsecretaris zaterdag: klaas.lukkien@svhbc.nl
Jan Zwarter, algemeen wedstrijdsecretaris: jan.zwarter@svhbc.nl