JO10-3: Het is weer voorbij die mooie zomer…

HBC JO10-3 vs HBC JO10-3: 7-10

Het zit er weer op die mooie zomer. Op 1 september begint de meteorologische herfst. De roze opblaasflamingo’s mogen weer achterin de berging gelegd worden wachtend op volgend jaar. Smeerolie Factor 30 tegen de zon wordt vervangen door ledervet om de leren kicksen mee in te smeren. Terwijl ik dit schrijf, constateer ik dat dit eigenlijk allemaal niet waar is.

Het is nog steeds 30 graden en zonnig buiten en iedereen speelt tegenwoordig op felgekleurde kunststof voetbalschoentjes die geen onderhoud behoeven. Wat wel klopt is dat het sterrenensemble van HBC JO10-3 – vorig jaar over de wereld bekend als JO9-2 – vandaag de eerste wedstrijd van het seizoen mocht afwikkelen tegen de plaatselijke buurman uit Zuid: Racing Club Heemstede of kortweg RCH.

We hebben lang onderhandeld, maar uiteindelijk hebben we voor een slordige 40 miljoen James van der Zouwen kunnen overnemen van Koninklijke HFC. Dat bleek geen miskoop, want James scoorde vandaag zijn eerste twee doelpunten die tevens onze eerste goals waren van het seizoen. Omdat onze financiële positie dusdanig sterk is, was het niet nodig de aankoopprijs van James te compenseren met de verkoop van een of meer spelers. Natuurlijk werd er veel aan onze spelers getrokken, maar we hebben Ajax, Barcelona en Manchester City gelukkig buiten de deur kunnen houden.

Hiermee bestaat ons team nu uit negen spelers. Ik stel ze u nog even kort voor, voor zover dat nog nodig is:

  • Topkeeper TagliaVICO Kruger, die ook heel verdienstelijk als hangende linker middenvelder uit de voeten kan.
  • Mick -The Butcher – Staats. Een moderne kruising tussen Vinnie Jones en Ronald Koeman. Een rotsblok in de branding met een kanonskogel in de benen. Als hij scoort is dat van eigen helft!
  • Lars – The Professor- Verbeek. Zijn spel heeft het meeste weg van Edgar Davids met bril in zijn beste jaren. Soms op het randje maar met een gouden linker.
  • Cruz -il Architetto- Lindeman. Met steekpassjes en schijnbewegingen is hij in zijn sas. Zo verdeelt hij zoals Pirlo dat deed sierlijk het spel van links naar rechts en van voren naar achteren.
  • Gijs -il capitano- Kok. Gijs is onze onbetwiste aanvoerder, die zo groot is dat hij het toelaat dat ook anderen soms ook de aanvoerdersband mogen dragen. Opgeven komt niet voor in zijn woordenboek.
  • Adam -CR7- Akazzab. Adam is de vedette van het team die met intuïtieve acties de verdedigers van de tegenpartij tot madness kan drijven. Versnellen en passeren is typerend voor zijn spel.
  • Koen -box to box- Pieterse. Koen is de droom van iedere trainer. Een speler die je op het hele veld tegenkomt en ook nog lucht over heeft om te scoren nadat hij het veld is overgestoken. Say no more, want anders zijn we ‘m kwijt!!
  • Jenoah -Das Phantom- Goossens. Jenoah kun je minuten niet zien, maar dan kan hij toch ineens scoren. Onberekenbaar is zijn spel, wat meteen zijn kracht is. Uitermate moeilijk is hij verdedigen. Samen met Koen en Adam de doelpuntenmachines van het team.

Hier voegen we dus aan toe: James -Lightning- van der Zouwen. Klein van stuk maar voor de duvel niet bang. Vliegensvlug als Lightning Bolt en onvermoeibaar als Kevin de Bruyne. Een meesteraankoop.

En dan de wedstrijd… We begonnen met Vico op goal en Gijs als aanvoerder. Het eerste kwart was wennen, een beetje rommelig en zelfs slaperig van onze kant. RCH maakt hier handig gebruik van en scoorde en lekker op los. Ieder schot op goal was raak. Als snel keken we tegen een schijnbaar onoverbrugbare achterstand van 1-6 aan.

Echt veel beter was RCH niet, maar effectief waren ze wel. In de rust zetten John en ik de “Dobbelsteen nummer 5”-taktiek in om er meer lijn in te brengen. Dat legt geen windeieren. Veel meer structuur, met 2 man achter, 1 man midden en 2 man voor, hielp ons in weer in de wedstrijd. We kregen het beste van het spel en via weer James (1x), Koen (3x), Mick en Lars produceerden we heel wat goals waarmee de wedstrijd nog spannend werd.

RCH haalde nog een paar goede pogingen van de lijn, waardoor we net te kort kwamen om gelijk te komen. De tweede helft wonnen we met 6-4. Volledig terecht, RCH was kapot. Dat is een goede opsteker richting volgende week. “Dobbelsteen nummer 5”-taktiek werken we verder uit de komende tijd!

Tot volgende week!

Arjen Lindeman