HBC wint voor de eer

Op zondag 15 september stond de laatste bekerwedstrijd in de poule op het programma tegen HBC. Door de verrrassende nederlaag van Legmeervogels tegen Kagia (5-3), kreeg Hillegom zo waar nog een kans op poulewinnaar te worden en door te gaan naar de knock-out fase. Dan moest wel met vier doelpunten verschil gewonnen worden. Voor HBC stond er eigenlijk niets meer op het spel, behalve de eer. Met één punt uit twee wedstrijden waren zij al uitgeschakeld.

Er ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd, waarbij beide teams wilde voetballen. In de eerste helft resulteerde dat in vele kansen, vooral van de kant van Hillegom. In de 17e minuut opende Hillegom via Niels van Veen de score en leek het een kwestie van tijd dat de score verder zou worden opgevoerd, maar dat gebeurde niet. In tegendeel het was HBC dat de score gelijk trok in de 27e minuut en in blessuretijd op voorsprong kwam (1-2).

HBC Voetbal | Dirk van der Reep

Hillegom ging er in het begin van de tweede helft direct vol in en dat had vrij snel succes. Maik van Zanten maakte in de 49e minuut via een fraaie lob over de keeper gelijk. Daarna waren er, zoals in de eerste helft, een groot aantal doelrijpe kansen voor Hillegom. Maar helaas voor Hillegom leverde dat geen doelpunten op.

Gaandeweg in de tweede helft kreeg HBC meer grip op de wedstrijd via het middenveld. In de 75e minuut kwam HBC opnieuw op een voorsprong (2-3) en 10 minuten later was het opnieuw raak en werd de eindstand bepaald op 2-4. Door dit resultaat eindigde Hillegom als laatste in de poule en is uitgeschakeld in het bekertoernooi van de KNVB.

Bron: website Hillegom
Foto’s: Dirk van der Reep