HBC Zondag 1: Herhaalt de geschiedenis zich?

HBC Zondag 1 – Zeeburgia 1: 6-0

Na genoten te hebben van ons tweede elftal die na een 3-1 achterstand de 4-3 winst wist te behalen via mooie doelpunten, maar waarbij gezegd moet worden dat de eerste goal van Bas zelden op de velden wordt gezien.

Vorig seizoen verloor HBC Zondag 1 ook de eerste wedstrijd en daarna ging het goed. Zou dit nu ook weer gebeuren? HBC kwam nu beter uit de kleedkamer en wist in de vierde minuut via Shedy bijna te scoren. Vlak hierna gaat de keeper van Zeeburgia in de fout en probeert Jeroen vanaf een grote afstand te scoren, maar zijn inzet gaat naast.

In de 17e minuut is het wel raak.Een inworp van Neil bereikt Luke die goed inschiet, maar zijn inzet wordt van de doellijn gehaald. De bal belandt bij Jeroen die goed voorzet en Neil koppend weet te scoren. Ondanks het overwicht van HBC wordt er niet meer gescoord.

Vanaf het begin van de tweede helft laat HBC zien dat het voor de volle winst wil gaan. Maar het duurt tot de 66e minuut eer de voorsprong vergroot wordt. Een lange bal van Bram belandt door hinderen van Sven bij Lucas die met een lob de keeper weet te verschalken en HBC een 2-0 voorsprong bezorgt.

Dan is het ijs gebroken en volgen de ene na de andere mooie combinaties en ook de doelpunten. Een steekbal van Jeroen op Neil. Deze stelt Luke in staat om de 3-0 te maken. Vijf minuten later weet de ingevallen Eric door een fout van de keeper via een lob de 4-0 te maken.

Eric geeft vanaf rechts een afgemeten pass op Sven die de bal goed aanneemt en beheerst weet te scoren. Twee minuten later weet Luke zijn tweede doelpunt te maken door een goed genomen vrije trap van Jeroen langs de keeper te koppen.

HBC kan de nul houden, want in de laatste minuut wist Shady een bal van de doellijn te halen. Mannen, veel succes zondag thuis tegen Nieuw Utrecht.

Rob Roomeijer