Zondag 1: aan de voorbereiding heeft het niet gelegen…

Kampong 1 – HBC Zondag 1: 4-1

Na een goede voorbereidingsperiode moest HBC zondag voor de competitie aantreden tegen Kampong. Nadat we om 12.30 uur met de bus vertrokken, kwamen we om 13.30 uur aan in Utrecht. Een schitterend complex, maar nog belangrijker: wat zou deze eerste wedstrijd in de 2e klasse brengen?

HBC kwam niet goed uit de kleedkamer, want na 5 minuten was het al 1-0 voor Kampong. Een lange bal vanuit de defensie van Kampong werd door Steve verkeerd beoordeeld, waardoor de spits alleen op Bram af kwam en deze kans benutte. Het duurde tot de 18e minuut eer HBC iets terug kon doen en het eerste schot op doel van Kampong gebeurde in de 26e minuut.

HBC werd op alle fronten afgetroefd en het was niet verwonderlijk dat Kampong via een goed uitgevoerde aanval een verdiende 2-0  voorsprong nam. Toch in de laatste minuut van de eerste helft krijgt HBC door een fout van de keeper en kans om de 2-1 te maken. Het goede schot van Jeroen wordt echter gekeerd door de keeper.

Vlak na de rust wordt een inzet van de goed spelende Neil van de doellijn gehaald. Maar in de daarop volgende minuut weet Kampong een foute pass van onze verdediging goed af te maken en komt daardoor op een 3-0 voorsprong.

Menno neemt een goede vrije trap en de mee naar voren gekomen Neil weet goed in te koppen. Dit was een kleine opleving, want opnieuw werd HBC op alle fronten afgetroefd en werd het nog 4-1.

Laten we hopen dat het volgende week beter zal gaan tegen Zeeburgia. Veel succes.

Rob Roomeijer