JO10-3: Een goede voorbereiding…

Alliance ’22 JO10-4 – HBC JO10-3: 4-6

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit weekend liep de 34-jarige Keniaan Eliud Kipchoge als eerste mens in de geschiedenis een hele marathon onder de twee uur. Ongekend knap. Na Kipketer en Kiplagat de volgende Kip die van zich laat horen met een onmenselijke hardloopprestatie. De enige Kip die ik voor me kan halen die niet vooruit te branden was, was Kiprich – alias de tovenaar van Tatabanja – maar dat was ook geen Keniaan.

Kipchoge vergeleek zijn recordpoging om onder de magische grens te duiken met de missie om naar de maan te gaan. Om zijn record te bewerkstelligen kreeg Kipchoge hulp van ruim 40 hazen die hem letterlijk uit de wind hielden. Het tijdstip en het parcours in Oostenrijk waren speciaal uitgezocht in verband met minimale luchtweerstand en optimale temperatuur. Het asfalt was deels extra verend gemaakt en natuurlijk was marketingmachine Nike er als de kippen bij om Kipchoge te hijsen in de futuristische “Vaporfly”. Met de Vaporfly ondergebonden ben je volgens Nike zeker 4 procent sneller dan met een normale hardloopschoen. Niets bleek minder waar. Kipchoge kwam kiplekker over de finish. Ruim onder de twee uur. Held! Ik stofzuig sinds kort op de Vaporfly, ben ik ook lekker snel klaar.

Al deze voorbereidingen staan in schril contrast met de warming up van JO-10-3. Eigenlijk was van een voorbereiding geheel geen sprake. We speelden pas om 15.30 uur op een overvol sportpark waar geen enkele ruimte onbenut was. Daarom werd het voor de boys een “cold start”. Ook Gijs had zich verre van optimaal voorbereid en had een nat broekje – zo uit de wasmachine – van thuis meegekregen. Ongelooflijk! Stel je voor dat Kipchoge zo zou moeten beginnen aan zijn marathon. Met een natte broek! Kan toch niet! 🙂

We begonnen met Cruz op goal en aanvoerder Mick. Zoals wel vaker werkte de aanvoerdersband weer als magic. Mick was van buitencategorie tegen Alliance en dan had hij niet eens de Vaporfly aan. Het mooiste moment van de dag was zijn balverovering op eigen helft, waarna Mick versnelde tot op 10 meter van het doel. Mick haalde verwoestend uit, maar de bal raakte snoeihard de paal. Hoe jammer! Mick lachte breed met trots naar de kant. Wat een actie!

Ook Adam was in shape net als de laatste weken. Adam maakte de ene passeeractie na de andere en was zijn belagers steeds te slim af. Zijn goede spel beloonde hij met een doelpunt. Een bekeken schot van rechts.

Een heerlijk fel potje werd er uitgevochten langs de Westelijke Randweg. We kwamen via Koen verdiend op 2-0 die eenvoudig met buitenkant-rechts de keeper verschalkte, zoals alleen Romario dat ooit deed. Super knap van Koen dat hij zo kalm is 1:1 op de keeper. Een grote kwaliteit. Lars was eveneens gevaarlijk voor het doel, maar het lukte net om ons op een comfortabele 3-0 te zetten.

In het tweede kwart liepen we wel verder uit. Vico maakte het verlossende derde doelpunt op aangeven van Adam. Een fraaie treffer waarna Vico met gerust hart kon gaan keepen om zijn andere kwaliteit te tonen.

Na rust verloren we onze concentratie en Alliance kwam terug tot 4-4, nadat Koen op exact dezelfde wijze als zijn eerste goal wederom een treffer had afgeleverd. Hij ontving een mooie assist van James die vlak daarvoor de bal handig had afgepakt van een onoplettende Alliance verdediger.

In de time out voor het laatste kwart beloofden Jean Paul en ik dat als we hard zouden blijven werken we met 4-6 zouden winnen. Zo geschiedde ook. Met Gijs voorop – van wie de broek inmiddels droog was – vlogen we over het veld. Een schot van ver zag Gijs helaas net voorlangs gaan.

Lichtvoetige Cruz had moeite met het fysieke spel, maar verweerde zich kranig en speelde zich toch herhaaldelijk met slangachtige schijnbewegingen vrij. Mick en James wonnen zonder enige angst alle duels. Vico nam een achterbal zoals afgesproken lekker snel en bereikte Koen die de diepe bal simpel afmaakte. Alliance lag op de knieën, maar Koen besloot hen nog een keer pijn te doen op een assist van Lars. Eindstand: 4-6. Een felle maar faire pot. Vijfde zege op rij. We gaan kiplekker de herfstvakantie in na een marathon van overwinningen. Ook een wereldrecord!

Tot de volgende keer!

Arjen Lindeman