JO10-3: Zijn wij nou zo slim?

HBC JO10-3 – Koninklijke HFC JO10-9: 7-0

“Ben ik nou zo slim, of ben jij nou zo dom?” zei van Gaal ooit erg geagiteerd tijdens een persconferentie toen hij voor de zoveelste keer een – vanuit Van Gaals perspectief – een domme vraag van een journalist moest beantwoorden. Zoekt u het filmpje gerust een keer op op Youtube. De moeite waard. Voer voor psychologen.

Er gebeuren nu eenmaal domme dingen in het leven. Deze week hoorde ik op de radio terwijl ik in een ellenlange vervelende file stond nabij Rotterdam. Een geweldige, maar tegelijk erg domme gebeurtenis. Zo onbedoeld dom dat het grappig werd. De DJ werkte zich door het tamelijk saaie nieuws totdat hij bij het item kwam over een ontsnapping uit de penitentiaire inrichting van Antwerpen. De DJ schakelde over naar de Vlaamstalige rubriek van een radiostation van onze Zuiderburen. De Vlaamse DJ-collega melde dat een gevaarlijke crimineel was uitgebroken uit “het gevang van Anvers” maar dat de 52-jarige voortvluchtige man na een korte en hevige klopjacht alweer was ingerekend. De Federale politie heeft de man inmiddels gevonden op de vluchtstrook. En toen kwam het. Droog zei de Nederlandse DJ: “Ja duh,…de vluchtstrook”. Mijn fileleed was weer vergeten. Kan alleen in België.

Vandaag mochten we op het hoofdveld aantreden tegen KHFC waar we voorgaande edities slechte resultaten tegen boekten. Maar vandaag hielpen een paar domme acties van de tegenstander ons in het zadel, waarna we over gingen tot een pijnlijke walk-over waar niets op af te dingen valt.

We begonnen de wedstrijd met aanvoerder Cruz en keeper Koen. Gijs genoot van een weekendje Londen bij zijn tante. We waren minder fel dan afgelopen weken, maar speelden de bal wel uiterst netjes rond. KHFC – wat niet het beste ploegje van de competitie is – maakte daardoor de eerste domme fout. Door te veel vooruit te lopen ontstond voor ons er voldoende ruimte tussen defensie en keeper. Elke diepe bal werd daardoor gevaarlijk. Het duurde zeker 10min totdat Cruz een afgeslagen aanval verwoestend vanaf een meter of 20 met een wreeftrap in de goal joeg. Vakkundig gedrukt schot: 1-0.

Het tweede kwart ging Adam keepen in plaats van Koen. Al snel maakte KHFC de tweede domme fout van de dag. Met lichte onderschatting werd Koen constant vrijgelaten. Mick gaf een lange bal op Vico die met een handige voetbeweging snel de vrije Koen bereikte. Koen is Koen en rondde uiteraard nuchter af: 2-0.

In de rust haastte James die een goede eerste helft speelde zich naar verplichtingen elders. Met zijn snelheid en loopvermogen is hij van grote waarde voor ons.

Het derde kwart probeerde KHFC hopeloos de aansluiting te vinden. Geen enkele keer wist KFHC voorbij Mick te komen, die een dag na dierendag regeerde over zijn verdediging als Mufasa over zijn dierenrijk. Al snel was de pijp leeg bij de tegenstanders. Via Koen en Lars liepen we uit naar een comfortabele 4-0 voorsprong. We hadden er in het derde kwart zeker 10 kunnen en moeten maken, maar de paal en vooral de lat zaten ons telkens in de weg. Ik weet nu waarom de Belgen de lat “de dwarsligger” noemen. Net zo logisch als “een vluchtstook”!

Ondanks dat Adam vandaag niet scoorde door die domme dwarsligger speelde onze CR7 vandaag wel weer fantastisch. Koen had geen enkele compassie meer met KHFC en scoorde achtereenvolgens ogenschijnlijk makkelijk doelpunten nummers 5 en 6. Wat een klasse.

De maandag-trainingen van keeper Vico werpen zijn vruchten af. Vico bereikte met een verre uittrap Lars die slim doortikte op Koen. Koen haalde klassiek de achterlijn en bracht Jenoah in stelling vlak voor de goal. Jenoah maakte koelbloedig de laatste van de dag. We hielden voor de eerste keer de nul achterin. Hulde. Zo eindigde de wedstrijd verdiend met 7-0.

Dubbele cijfers die KHFC-kenner Taryn beloofd had, hadden echter niet misstaan. Van Gaal zou zeggen: “ Zijn wij nou zo goed, of zijn jullie zo slecht”?

Tot volgende week!

Arjen Lindeman