JO11-1: Het vierde kwart is allesbepalend…

HBC JO11-1 – Hillegom JO11-1 : 3-1

“Pap mogen we vanavond ’t Nederlands-elftal kijken?” Die vraag ging afgelopen donderdag over tafel. “Nou vooruit, één helft dan” was het verstandige antwoord van mama. “OK top,  doe dan maar de tweede,” was het gevatte antwoord van Zomer. Zo geschiedde uiteindelijk na nog wat gelach en getouwtrek én maar goed ook. Het venijn van de wedstrijd zat in de staart. Tien minuten voor tijd draaide de wedstrijd om en werd de winst binnen gesleept onder leiding van Depay en Luuk. Niet onze Luke, maar die andere Luuk.

Vandaag was het bij JO11-1 niet veel anders. Het vierde kwart zou allesbepalend zijn… Luke’s vedettes mochten aantreden tegen het erg hoog geklasseerde Hillegom. De aanwezigheid van Bas en Seb werd hard gemist, maar Amin en Jari vulden het team gelukkig aan. Iedereen was vanaf minuut één op en top geconcentreerd. HBC liet geen vierkante meter vrij voor de fysiek sterke bollenkweekers. Al snel maakte Zomer met een slimme goal onder in de linkerhoek na een goed voorbereidend werk van Joris de eerste van de dag. Joris was on fire het eerste kwart met oma en oom langs de lijn. Een echte publieksspeler kennelijk.

Tycho en Loïc bouwden constant netjes aan de aanval maar door een druk centrum lukte het onze voorwaartsen Oliver, Devyan en Zomer niet om gevaarlijk voor de keeper te komen. Hillegom was sporadisch gevaarlijk met een uitval via een rap spitsje. Tegen de verhouding in kwam Hillegom vlak voor rust langszij (1-1).

Na rust keepte Joris en stroopten Sam, Amin en Jari de mouwen nog eens iets hoger op waardoor wij het beste van het spel hielden. Het derde kwart hielden beide teams elkaar in de greep. Geen doelpunten, wel spanning.

Het laatste kwart begon definitief het vuurwerk. Onze jongens roken de winst en deden wat er gevraagd werd. Strijden, samen spelen en scoren. Ook al was “een handig voordeel momentje” van Ricardo nodig om de aanval in te leiden kwamen we verdiend op 2-1. Tycho combineerde met Sam die de bal bracht tot Oliver. Oliver rondde professioneel af met een stiftje over de uitgestoken benen van de keeper.
Hillegom gaf zich niet gewonnen en een prachtige redding van de doellijn van Jari voorkwam de 2-2. Joris keek ook nog twee inzetten van de bezoekers op de lat en paal. “OEOEOEOE en AHHHHH” klonk het langs de lijn.

Devyan maakte vlak voor tijd aan alle spanning een einde. Met zijn karakteristieke soepele beweging maakte hij ruimte voor zichzelf om met een fraai schot van ongeveer 15 meter de doelman te passeren. Ricardo floot kort daarna af waarmee een zinderend vierde kwart eindigde en verdiend onze kant op viel. Lekker de herfstvakantie in!

Zondag speelt Nederland weer. Gelukkig nu al om 18.00 uur; scheelt een hoop discussie thuis.

Tot volgende week!

Arjen Lindeman