Zaterdag G1: De eerste punten?

ZCFC G1 – HBC G1: 5-11

Voor alweer de vierde wedstrijd ging de reis naar ZCFC in Wijdewormer. Tot op dit moment werd er nog geen punt gepakt. Het weer complete begeleidingsteam en de vrijwel voltallige selectie zijn er van overtuigd dat de ommekeer zeker gaat komen. Wellicht nu!

Coach GEORGE start met zijn basisteam. Maar heel eenvoudig is het niet. Waar het grote oranje vaak met een achterstand begint, nemen de ZCFC-ers het eerste doelpunt voor hun rekening. Er zullen er vele volgen. Alleen al in de eerste helft worden er acht geteld. Keurig verdeeld over de beide teams, met zowel HBC als ZCFC wisselend op voorsprong. Genoeg dus om over te praten in de rust.

De tweede helft begint HBC zo mogelijk nog slechter. Alle ballen worden direct ingeleverd bij de tegenstander. Na een paar minuten laat HBC echter zien waartoe het in staat is. In een scrimmage voor de goal lukt het de bal over de lijn te frummelen. Die voorsprong wordt verder niet meer uit handen gegeven.

De doelpuntenregen houdt aan en weer moet de scheidsrechter acht doelpunten noteren. Nu gelukkig in het voordeel van HBC. MARTIJN (1x), DAVY (1x), JOHAN (4x) en ARJEN (5x) zorgden voor de hele productie. JEROEN en GERT-JAN misten op een haar na.

De verdediging met LIBAN, MAARTEN, ASHWIN en wisselend BODIAM en DEBORA stond nu wel goed. De weer uitstekende keeper SEBASTIAAN hoefde mede daardoor in de tweede helft nog maar 1 doelpunt toe te staan.

Zo werden eindelijk de eerste punten binnen gehaald en het smaakt naar meer. Veel meer!

Leo Holdorp