Zondag 1: Ook Flipje legt ons niets in de weg…

Theole 1 – HBC Zondag 1: 0-3

Na een busreis van vijf kwartier richting het Land van Flipje was het de vraag hoe HBC het zou doen tegen het – voor ons – onbekende Theole. Het enige dat wij weten, is dat ze tot nog toe in de competitie wisselende resultaten heeft geboekt.

HBC VoetbalHBC begon sterk en wist Theole in het begin goed onder druk te zetten, zonder weinig kansen te creëeren. Naar mate de wedstrijd vorderde, kreeg Theole de betere kansen, maar weet (ook) niet te scoren.

Dit gebeurt gelukkig wel aan de kant van HBC, want in de veertigste minuut weet de tot dan toe weinig opvallende Luke Vahle na een goede actie van Sven Wierda de score te openen en HBC een 1-0 voorsprong te bezorgen.

Het werd voor de rust nog bijna 0-2 toen Sven Luke aanspeelde en deze met een hakje Neil van Hooff in stelling bracht, maar zijn inzet werd helaas goed geblokt.

Na de rust pakt HBC het beter op. Ze geven heel weinig weg, weten bijna ieder duel te winnen en creëeren ook vele kansen die tot doelpunten leiden. Na 12 munten weet Luke zich na een goede pass van Jeroen de Bruijn te ontworstelen aan zijn directe tegenstander en scoort de 0-2.

Na nog enkele goede kansen en een ten onrechte afgekeurde goal van Sven is het opnieuw Luke Vahle die HBC op een buitengewoon comfortabele 0-3 voorsprong weet te zetten.

Daarmee is de wedstrijd gespeeld en behaalt HBC weer een zeer belangrijke overwinning. TSV Theole toonde zich een zeer aangename gastheer en had ook de nodige complimenten voor het vertoonde spel.

Kijk hier voor de stand in Zondag West 2B

Rob Roomeijer

Lees ook het verslag in De Gelderlander