Zondag 1: Spannend tot het laatste fluitsignaal

HBC Zondag 1 – KDO 1: 3-2

Het vlaggenschip van HBC Voetbal trad zondag aan tegen de hekkensluiter van Zondag 2B, KDO uit De Kwakel, die nog 0 punten heeft. Onderschat HBC de tegenstander of gaan ze vanaf het begin vol voor de winst?

HBC Zondag 1 krijgt in de beginperiode kans om de score te openen, maar helaas draait deze poging op niets uit. En als je zelf niet scoort, is de kans groot dat dit wel lukt bij de tegenpartij. HBC heeft het achterin ronduit moeilijk met de lange ballen vanuit de defensie van KDO.

De verdedigers staan vaak verkeerd opgesteld en dit zorgt ervoor dat HBC in de eerste helft op een 0-1 achterstand komt. HBC had vlak daarvoor zelf de kans om op voorsprong te komen, maar deze poging strandde op de goede keeper van KDO. Ook een gelijkmaker zat er voor de thee niet meer in, want Sven Wierda kon – alleen voor de keeper – de doelkans niet afmaken.

Hamvraag op het HBC Sportpark aan de Cruquiusweg tijdens de rust was dan ook: komt HBC goed uit de kleedkamer? Na één minuut in de tweede helft wist iedereen het antwoord: niet echt. Menno Grijsen verspeelt de bal op het middenveld en de spits van KDO passeert drie man en scoort de 0-2.

Betekent dit het einde van de wedstrijd of heeft HBC nog de veerkracht om terug te komen? Vijf minuten na rust komt HBC terug, omdat na een corner van Jeroen de Bruijn de keeper van KDO de bal loslaat en Luke Vahle leep kan binnentikken. Dit doelpunt zorgt bij HBC voor hernieuwd elan en verscheidende doelkansen volgen. De gelijkmaker volgt na een pass van Jeroen de Bruijn op Luke Vahle, maar het schot belandt op de paal. Neil van Hooff staat op de juiste plek en weet deze afzwaaier heel alert binnen te tikken.

HBC Voetbal: 2-2 Neil van Hooff

De honderden toeschouwers en supporters van HBC beginnen te geloven dat een overwinning haalbaar is. Dat blijkt geen ijdele hoop, want invaller Steve Olfers weet vlak voor tijd de matchwinner te maken. Fantastisch!

HBC Voetbal: 3-2 Steve Olfers

Mannen, heel veel succes komende zondag bij Theole! Er is trouwens nog plek in de bus naar Tiel; aanmelden bij Piet Soomer.

Rob Roomeijer