Zondag 1: Wordt de ingeslagen weg voortgezet?

HBC Zondag 1 – Nieuw Utrecht 1: 7-1

Na de 6-0 overwinning op Zeeburgia waren we benieuwd of HBC de goed ingeslaagde weg voort kon zetten, want Nieuw Utrecht had al twee overwinningen behaald. Koen Koopman maakte vandaag zijn debuut in Zondag 1.

HBC kwam goed uit de startblokken, want na 6 minuten stond al 1-0 op het scorebord. Een lange bal vanaf rechts werd door Luke goed aangenomen en wist de voor zijn doel staande doelman te verschalken.

Een goede aanval via Sven naar Jeroen leverde helaas geen doelpunt op, maar vlak hierna was het wel raak. Sven zorgde ervoor dat Neil alleen op de keeper kon afgaan en zijn inzet leverde HBC een 2-0 voorsprong op.

Vlak hierna kon Lucas de wedstrijd op slot gooien door de hem geboden kans te benutten. Helaas ging zijn schot naast.In de 2e helft was het Nieuw Utrecht wat het eerste kwartier de bovenliggende partij was en zorgde Bram ervoor dat HBC geen schade opliep.

Gelukkig herstelde HBC zich en in de 66e minuut zette Neil de ingevallen Marc aan het werk die Luke instaat stelde om de 3-0 aan te tekenen. Daarna was het over en uit met Nieuw Utrecht. Drie minuten later een zelfde situatie en wist Luke weer te scoren. In de 80e minuut geeft Luke een pass op de ingevallen Eric die Neil aan het werk zet, maar zijn inzet levert een corner op. Jeroen neemt deze corner en Marc weet hieruit te scoren.

Vlak hierna weet Marc na een goede voorzet van Neil opnieuw via een kopbal te scoren en stond de stand op 6-0. Dit was nog niet alles, want Luke wist met een lob zijn vierde doelpunt te maken en HBC op een 7-0 voorsprong te zetten.

In de allerlaatste minuut wist Nieuw Utrecht nog tegen te scoren waardoor Bram alsnog stond te balen. Mannen, veel succes zondag tegen DWS uit.

Rob Roomeijer

HBC Voetbal