G1: Pittig!

HBC G1 – Uitgeest G1: 0-6

De voorbereiding was niet optimaal. Vaste coach GEORGE ontbrak, net als maar liefst vijf spelers. De redenen waren divers. Gelukkig bleek op het laatste moment de blessure van ASHWIN zodanig dat hij het toch wel wilde proberen. Uitgeest heeft alle wedstrijden gewonnen, met gemiddeld 9 doelpunten per wedstrijd. Een pittige opgave dus.

Zoals verwacht speelde de wedstrijd zich op de HBC helft af. Uitgeest combineerde er lustig op los. Slechts af en toe werden de aanvallers onderbroken door de HBC verdedigers. De druk was echter zo hoog dat doelpunten niet konden uitblijven. Met de rust was het al 0-4.

In de rust werd er nog wat moed in het team gepraat en weer vrolijk verder. Althans dat was het idee. HBC kreeg ook wat meer vat op het spel. Onder meer doordat wat meer de opbouw werd gezocht. Tot doelpunten leidde het echter niet. Uitgeest wist wel nog 2 keer het net te vinden.

Intussen werd het wat grimmiger in het veld. Pittige duels werden luid bekritiseerd vanaf de zijlijn. Wat vroeger dan het gebruikelijke half uur werd besloten het verder voor gezien te houden.

Verloren, maar dat was geen verrassing. Het verloop van de wedstrijd was dat wel. Met een kater werd de kleedkamer opgezocht…

Leo Holdorp