HBC G1: Paal en lat…

Overbos G1 – HBC G1: 2-1

In aanloop naar de wedstrijd kwamen er steeds meer afmeldingen. Niet vanwege andere activiteiten, maar door blessures. Hamstring, middenvoetsbeentje, enkel en kuit zijn de gekwetste delen waar vier spelers mee kampen. Het geeft te denken en zet coach GEORGE voor een bijkans onmogelijke opgave nog een representatief team op de been te brengen.

Na de warming-up en de nodige instructies gaat HBC vlot van start. Het spel is ook best aardig om te zien. HBC probeert de aanvallen op te zetten vanuit de verdediging. Helaas wordt ARJEN te weinig bereikt, en als dat wel zo is dan staan paal en lat succes in de weg.

De beste kansen zijn echter voor Overbos. Ook zij zijn af en toe dichtbij en heeft HBC de paal en lat nodig om geen tegengoal te incasseren. Door twee mooi uitgespeelde aanvallen weet Overbos toch met 2-0 de rust in te gaan.

De tweede helft heeft de coach het team volledig anders neergezet en dat werpt wonderwel zijn vruchten af. HBC, met nu BODIAM, DAVY en JEROEN in de laatste linie, toont nu veel meer de wil om te winnen. Scherp in de duels en stevig strijdend komt HBC vaker voor het doel van Overbos.

Door MARTIJN komt er meer snelheid in de aanval, maar weer verhinderen paal en lat het verdiende doelpunt. LIBAN is aanvallend sterk, maar het duurt toch tot een splijtende pass van DEBORA de diep gaande ARJEN bereikt die nu wel keurig afrondt. SEBASTIAAN, weer foutloos keepend, staat geen doelpunt meer toe, dus wordt de wedstrijd met 2-1 afgesloten.

Zo spelend kunnen paal en lat volgende week geen hinderpalen zijn voor een overwinning.

Leo Holdorp