HBC JO10-3: Ze zijn weer binnen(gehaald)…

Onze Gezellen JO10-4 – HBC JO10-3: 8-9

Lang verwacht en toch gekomen. Ze zijn weer binnen gehaald. De Sint, zijn Pieten en zakken vol cadeaus. Maar ook de eerste zwaar bevochten punten van de tweede competitieronde van vedettenploeg JO10-3 zitten in de tas. Zo zie je maar weer. De aanhouder wint!

Deze week haalden wijlen Johan Cruyff en de gelijknamige Foundation haar gram op oproerkraaier én journalist Auke Kok. Auke moest tijdens een kort geding diep door het stof, nadat hij in zijn onlangs gepubliceerde boek over JC ten onrechte had geschreven dat de beste voetballer uit onze geschiedenis jaarlijks één miljoen euro uitgekeerd zou krijgen van de Foundation. De rechter oordeelde dat dit niet het geval was. JC deed wat hij altijd deed, behalve in de WK-finale van 1974. JC won “in court” van Auke. Gerechtigheid! Vandaag viel JO10-3 eveneens ten deel wat al weken had moeten gebeuren. Een verdiende overwinning.

We begonnen de wedstrijd zonder coach Jean Paul in de technische staf. Onze technische staf zonder JP, is als de Sint zonder zijn gouden staf, maar John verving JP met verve. Ook Cruz ontbrak omdat hij tijdens de vrijdagtraining lelijk stuiterde op zijn stuitje. De kleinste man van het veld droeg vandaag de aanvoerdersband. James was trots en leek meteen 2 koppen groter. Zo speelde hij ook. Heel slim liep James gaten dicht en legde de basis voor onze aanvallen. Met Vico op doel en Mick achterin stond het helemaal goed. Vrij snel liepen we uit naar 1-3 voorsprong via – hoe kan het ook anders – goalgetter Koen (3x).

Door enige onoplettende momenten hielpen we OG weer volledig in het zadel. Wat soepeler dan de Sint doorgaans Amerigo bestijgt stond OG zo ineens 4-3 voor. We moesten wat doen, iets omzetten of wisselen! John keek in zijn boekje waar Cheyenne in keurig handschrift het hele wisselbeleid op vrijdagavond al had uitgestippeld. Ik ben redelijk visueel ingesteld en kan me dus goed inbeelden hoe Cheyenne aan de keukentafel het eerder onleesbaar vervaardigde kladje van John netjes in het boekje uitwerkte onder het genot van een warm bakkie thee en wat pepernoten.

We volgden de wissels uit het spoorboekje van John en Cheyenne. Dat legde geen windeieren. Jenoah schoot hard binnen met links. Wederom was het Koen die afdrukte zoals we van hem gewend zijn. Koen haalt inmiddels een doelpunten gemiddelde waar zelfs Ronaldo en Messi nog jaloers op zijn. Ook Lars maakte zijn grote broer blij en scoorde na een Engelse scrimmage de 6e van de dag. De Sinterklaastijd brengt veel spanning met zich mee. In Haarlem Noord was het niet anders want ook OG scoorde er vrolijk op los. Het scorebord gaf bij het ingaan van het laatste kwart 6-6 aan. Het zou een Thriller worden. Commando Gijs was overal op het veld te vinden. Waar Gijs vorige week nog een bloedlip opliep was het vandaag tijd voor een kniewond. Je moet wat over hebben voor het team en dat heeft winnaar Gijs van nature.

Jenoah scoorde na goed voorbereidend werk van Adam en James. Vico – vandaag de beste van het veld – zette een mijter als kroon op zijn werk door buiten het bereik van de keeper via de paal af te ronden. OG pikte stiekem eveneens twee goaltjes mee. De spanning steeg, ook langs de lijn. Koen scoorde 3 minuten voor tijd zijn 5e en voor ons de bevrijdende 9e via een OG spelertje. Wat een wedstrijd!

Alle aderverkalking is weer verholpen met zo een bloeddruk. Absolute Matchwinner was Mick die in de laatste minuut een zuiver doelpunt van de tegenstander vlak voor de lijn blockte. De overwinning was een feit! Of je erin gelooft of niet, dat doet er niet toe. Net als de Sint is deze overwinning van ons allemaal!

Arjen Lindeman