JO10-3: Onder leiding van de uitverkorene…

Alliance ’22 JO10-6 – HBC JO10-3: 2-6

Er zijn maar een paar mensen die bepalen wat er in de wereld gebeurt. Neem Trump bijvoorbeeld. Een goudeerlijke man met verzorgd kapsel die zijn sporen op nette wijze verdiend heeft in het New Yorkse vastgoed van de jaren 70, 80 en 90.

We mogen als gewone stervelingen maar al te dankbaar zijn dat een vooraanstaand man als hij aan het eind van zijn carrière bereid is om zijn erg kostbare tijd te besteden aan het beter maken van de wereld. Poetin, nog zo één. Hét baken van hoop in Rusland. De sterke hand die nodig is om in een torentje op het Rode Plein integere plannen te smeden om de rust in de wereld te bewaken en ervoor te zorgen dat Europa voorzien wordt van aardgas en olie tegen een uiterst redelijke prijs. Waar zou de wereld zijn zonder deze twee heren?

Ik vergeet nog één wereldleider te noemen. U raadt het al: Meneer de Vries. Meneer de Vries is op zaterdagochtend scheidsrechter bij Alliance ’22. Een uiterst serieuze aangelegenheid. Van landsbelang. Meneer de Vries is dé uitverkorene die een dergelijk belangrijke taak tot een gewenst einde kan brengen.

Zo ook vandaag tegen ons sterrenensemble van JO10-3 werd alles in goede banen geleid. Daar zijn we dankbaar voor. Bij een uitbal is het wel de bedoeling dat de bal eerst stil ligt. Onbegrijpelijk voor Meneer de Vries dat daar bij HBC niet op getraind wordt. Onze boys bleven stoïcijns overeind, ondanks de straffe maar faire leiding van Meneer de Vries. We combineerden er lustig op los.

Geen schijn van kans had Alliance. Een klinkende en prachtige overwinning wederom: 2-6! Jenoah was vandaag aanvoerder, maar speelde zonder zijn band. Mick begon op goal, want Vico wilde lekker voetballen. De ene aanval na de andere over minstens drie schijven vuurden we af op het doel van Alliance. Wat scherpte in afronding miste, maar het duurde niet lang of Koen had er alweer eentje in het mandje liggen.

Ook Gijs en Cruz waren dichtbij een doelpuntje. Bij rust hadden we zeker 0-3 voor moeten staan gezien het vloeiende spel. De hand van John is terug te zien. Het zonnetje scheen letterlijk en figuurlijk aan de hemel toen Vico vlak na rust mocht juichen. Hij rondde af na sierlijk keeperswerk van Adam die zelf snel diep speelde op Lars. Lars passeerde de keeper zelfverzekerd en gunde Vico de goal bij de tweede paal.

De mooiste aanval van de dag. Lars was nog niet klaar. Zijn frustraties over zijn getrokken kiezen zette hij om in meesterlijk spel en twee fraaie doelpunten. James speelde de tweede helft in het midden van de dobbelsteen en bediende spits Koen op een presenteerblaadje. Koen ramde er gewoon weer 2 extra bij. Wederom een hattrick.

Via lange balen van Mick bleven we gevaarlijk, maar Adam, Jenoah en Cruz wisten niet meer te scoren. De tweede competitieronde is nu vijf ronden onderweg. Na een valse start van 2 verloren potjes herstelden we op grootse wijze met drie overwinningen op rij. Van de twaalf wedstrijden totaal dit seizoen nu 8 keer gewonnen. Hulde!

Meneer de Vries zit inmiddels thuis op de bank bij Mevrouw de Vries. Mevrouw de Vries heeft een lekker glas karnemelk voor hem ingeschonken. Dat heeft hij verdiend na deze bewogen zaterdagochtend. Achter elke sterke man staat een nog sterkere vrouw. De hele wereld weet dat!

Tot volgende week!

Arjen Lindeman