JO10-3: Ontzag voor de koninklijke…

HBC JO10-3 – KHFC JO10-4: 4-7

Opmerkelijk nieuws deze week uit Gemeente Valkenswaard. De ambtenaren van de plaatselijke groenvoorziening hebben in de Dokter Dagevosstraat vele Ginkgo Biloba-bomen laten planten. Een prachtige boom. Zeker in de herfst kleurt deze mooi geel/rood en geeft de straat extra cachet. Je moet echter bij de Ginkgo Biloba wel oppassen.

Er zijn namelijk mannelijke en vrouwelijke varianten van deze van origine Japanse boom. De vrouwelijke variant werpt in de herfst extreem veel vruchten af, die omsloten zijn met een slijmerig vliesje. Dit vliesje heeft de nare eigenschap dat het uiterst onaangenaam ruikt. Eigenlijk ruikt het gewoon naar poep. U raadt het al. Gemeente heeft verzuimd de mannelijke soort te bestellen en nu is de hele buurt in rep en roer. Kinderen nemen de vliesjes onder de zolen mee naar binnen en voila!…ook binnen is het niet te harden. Een raampje open zetten om te luchten helpt natuurlijk niet. Buiten net zo erg. Dweilen met de kraan open. Bij Hart van Nederland klaagden boze buurtbewoners over een onhoudbare situatie op Rijdende Rechter-niveau. Heerlijke TV! Kijk t even terug! Maar ondanks alle ophef heeft de Gemeente er gewoon schijt aan!

Het sterrenensemble van JO10-3 had vandaag wat ontzag voor de Koninklijke. Altijd een geduchte tegenstander. Maar als we net als gemeente Valkenswaard er “wat meer schijt” aan gehad zouden hebben, hadden we waarschijnlijk een beter resultaat behaald.
We begonnen de wedstrijd gelijkwaardig, maar alle pogingen om te scoren gingen teniet. Gebrek aan geluk aan onze zijde. Lars en vooral Jenoah waren dichtbij een openingstreffer, maar de paal stond in de weg of het vizier stond niet scherp. Ook Adam miste op een haar. Het publiek vermaakte zich in de regen!

HBC Voetbal | JO10-3

KHFC was geraffineerder tot frustratie van Mick en Gijs. Compleet onnodig keken we bij rust tegen een schijnbaar onoverbrugbare 0-4 achterstand aan. Maar het was geflatteerd. Vico had een minuut voor rust de spanning terug kunnen brengen. 1:1 op de keeper lukte het helaas net niet om de bal erin te krijgen. Echt onverdiend. De boys treurden. Jean Paul en ik probeerden in de rust de kinnen weer omhoog te krijgen en het plezier weer in de zieltjes te planten. Maar een ook het poep-weer van vandaag hielp ons niet. Mick keepte als en leeuw en zijn uittrappen brachten veel gevaar. Het derde kwart keken we tegen 1-5 achterstand aan omdat Jenoah een slim goaltje meepikte. Langzaam sloop de discipline uit onze ploeg.

Het laatste kwart brak aan. James die al 10 kilometer gelopen had tegen zijn oude ploeg bekroonde zijn inzet met een strak schot dat onhoudbaar was. 2-5. Ook Koen maakte een prachtig doelpunt onder toeziend oog van zijn oom die speciaal was komen kijken. 3-5, het kon nog! Helaas maakte KHFC met een ver schot in de kruising en een snelle uitval de afstand weer groter. Aan onze illusie kwam een einde. Tot overmaat van ramp liep Gijs een bloedlip op. Maar Gijs is geen “schijterd” en zette door. Vlak voor tijd maakte Koen op een prachtige uittrap van Vivo nog 4-7.

Zo konden we met opgeheven hoofd naar de penalties en een warme douche. De tweede helft 4-3 gewonnen kunnen we ook zeggen. We houden ons daar aan vast. Boys, volgende week weer met iets meer discipline in de dobbelsteen gaan staan en vertrouwen houden. Dan vallen de overwinningen en puntjes weer als rijpe vruchten van de boom. Als het maar geen Ginkgo is!

Arjen Lindeman