JO11-1: Niet alles is wat het lijkt…

BSM JO11-1 – HBC JO11-1: 3-5

Niet alles is wat het lijkt. Zo leer je op de basisschool dat Frankrijk zuidelijker ligt dan Nederland. Als je iets beter kijkt, zie je dat Calais in het uiterste noordwesten van La Douce France noordelijker ligt dan Maastricht in onze Limburgse laars. Bij het grootste levende organisme van de wereld denk je al snel de blauwe vinvis, want die wordt zeker 15 meter lang. Toch is dat onjuist, want er leeft in Oregon USA een honingzwam van ongeveer 2400 jaar oud die 800 meter lang en 600 meter breed is.

Begin dit seizoen speelde ons sterrenensemble JO11-1 de eerste wedstrijd tegen BSM. Daar werd ontluisterend verloren met grote cijfers van een meer dan prima BSM. Sportpark Het Rottegat leek tot zaterdagochtend een onneembare vesting. Maar ook dit bleek dus onjuist…

De warming up werd nog net met droog weer afgehandeld. Daarna bleef het regenen, druppels en doelpunten. Iedereen leek scherp en de eerste minuten bevestigden dat ook. Toch kwam BSM via een counter na ongelukkig balverlies op het middenveld op 1-0 voorsprong.

Bas voorkwam met vakkundig verdedigingswerk een snelle 2-0 achterstand, waardoor we volledig in de wedstrijd bleven. Sam en Loïc combineerden er vrolijk op los op het middenveld, maar het lukte niet de achter linie van BSM voldoende uit elkaar te spelen. Het tweede kwart kwam er meer ruimte door de diepgang van invaller Devyan. Dit wapen pakte goed uit en niet veel later maakte Devyan met een mooi schot volledig verdiend 1-1.

Dit gaf het vertrouwen wat nodig was om op voorsprong te komen. Wederom was het Devyan die een mooie aanval via Tycho en Zomer handig afrondde toen hij oog in oog met de keeper kwam.

Vlak voor rust gaf Loïc – een Frenkie de Jong steekbal – op Zomer die niet aarzelde en de bal in het dak van het vijandige goal jaagde. De mooiste goal van de dag was van Sam die met – een Bergkamplobje – buiten bereik van de volledig uitgestrekte keeper het leer magisch in het doel legde. Het publiek klapte. Ook dat van BSM.

Na rust veranderde het speelbeeld niet en was het vooral HBC dat verder moest uitlopen hoewel BSM er soms met lelijke speldenprikken als de kippen bij was. Seb en keeper Joris zorgden ervoor dat de schade beperkt bleef tot één doelpuntje van BSM (2-4). Prachtig om te zien hoe Joris zonder gebruik van handen er telkens in slaagde zijn doel leeg te houden, clean sheets. Dani en Oliver waren beiden dicht bij persoonlijk succes, maar het geluk was niet aan hun zijde. Het beslissen van de wedstrijd duurde te lang voor trainer Luke. Luke hamerde op meer felheid van scherpte. Devyan deed wat hij moest doen en leverde de bevrijdende vijfde af.

BSM deed nog wat terug, maar de beer was al geschoten. Zo eindigde de wedstrijd met overwegend keurig voetbal terecht in 3-5. Alle ouders langs de lijn zijn het er over eens dat dit teampje tot veel meer in staat is dan de boys en één dame zelf denken, want niet alles is wat het lijkt! Van iedereen is te winnen!

Arjen Lindeman