G1: We kijken uit naar het voorjaar!

WSV 1930 G1 – HBC G1: 0-2

Voor de laatste wedstrijd in de najaarscompetitie meldde HBC zich in de Wormer bij WSV 1930. Nog net najaar viel het weer wel mee; veel wind, maar droog en een redelijke temperatuur. Nog steeds geplaagd door blessures moest  HBC weer zonder wisselspelers de strijd aangaan. Gesterkt door de stand en de wil om het jaar goed af te sluiten was HBC gebrand op een overwinning.

Beide teams hadden vooral aanvallende bedoelingen, dus het spel golfde aardig heen en weer. De keepers eisten een hoofdrol voor zich op. SEBASTIAAN redde een aantal keer heel knap op doelpogingen en de keeper van WSV 1930 voorkwam een zeker doelpunt door de bal uit het kruis te tikken. MARTIJN, de gelegenheidsspits, dwong hem tot die redding. Ook pogingen van JEROEN, JOHAN en DAVY pareerde de keeper kundig. Met 0-0 de rust in, was iets minder dan waar HBC op gerekend had.

In de tweede helft bleef het spel heen en weer gaan. Helaas maakte WSV 1930 uit een onoverzichtelijke situatie van dichtbij wel het lang verwachtte doelpunt. Met nog meer overtuiging ging HBC de strijd aan. HBC was ook zeker niet de mindere, maar WSV 1930 had een paar gevaarlijke en snelle jongens.

Geholpen door een wat eenzijdig fluitende scheidsrechter lukte het HBC niet te scoren. Vlak voor tijd – de wedstrijd was eigenlijk al gespeeld – maakte WSV 1930 nog een tweede doelpunt.

Helaas zonder punten weer naar huis. Ondanks dat resultaat bleef de vierde plek in deze competitie gehandhaafd. We klampen ons vast aan het algehele gevoel dat we met dit spel én een voltallige selectie(?), in de voorjaarscompetitie weer hoge ogen kunnen gooien.

Leo Holdorp