HBC grijpt tweede plaats in competitie na afgetekende overwinning op streekgenoot DIOS

Uit het Haarlems Dagblad/Milo Lambers: De aftekende overwinning van HBC op DIOS verliep precies zoals trainer Jasper Ketting vooraf had gehoopt.

In de eerste helft hield DIOS de organisatie goed gesloten en kwam het er in de counter gevaarlijk uit. Zo was Ralph Noordam dicht bij een goal. HBC was weliswaar veel sterker dan de hekkensluiter, het was zelf erg slordig. Veel ballen kwamen niet aan en vooral voor het doel toonden de aanvallers te weinig scherpte.

Ondanks dat Luke Vahle zijn ploeg na een halfuurtje op voorsprong bracht, zag het er bij rust niet naar uit dat HBC heel makkelijk zou winnen. ‘Ik denk dat wij de eerste helft erg goed stonden’, vertelde Ruben Kienhorst, waarnemend trainer van DIOS.

In de tweede helft was de hoop op een puntje voor DIOS snel vervlogen. Louis van Niel tikte de bal in eigen doel. ‘Dat gaven we wel erg makkelijk weg’, reageerde Kienhorst. ‘We stonden niet goed. Daarna was het voor ons wel over. HBC wist steeds beter de ruimte te vinden.’

Daarna walste HBC over DIOS heen. Grote man bij de Heemstedenaren was Sven Wierda. Hij was betrokken bij vrijwel elke aanval en bekroonde zijn goede spel met twee doelpunten.

Lees verder bij het Haarlems Dagblad

Foto: united photos / rob van wieringen