Zondag 1: ‘Makkie’ komt laat op stoom

HBC Zondag 1 – DIOS 1: 5-0

Zondag speelde HBC 1 tegen het laagstaande DIOS. Je hoort al heel snel de geluiden dat dit een makkie moet worden. Maar heel vaak valt dit dan toch tegen…

De zondagmiddagmatinee begint om 12.45 uur met een voorwedstrijdje van de ‘kleine’ helden van HBC: Mini’s 1 tegen Mini’s 2. Een onderhoudend partijtje waarbij Mini’s 1 met één punt verschil weten te winnen van Mini’s 2 (3-2).

HBC VoetbalTeagan (12) uit JO13-3 is deze week Junior van de Week en trekt de hele middag op met het vlaggenschip van HBC. Zijn favoriete clubs zijn Ajax én HBC en zijn favoriete voetballer is Ronaldo. Hij vindt Luke Vahle de beste speler van HBC 1 en eet heel graag een (goedgemaakte) hamburger.

Om 14.00 uur betreden beide ploegen het veld en begint de eigenlijke wedstrijd voor een paar honderd enthousiaste toeschouwers. HBC kreeg in het begin de kans om de score te openen, maar zowel Luke als Jeroen weten de geboden kansen niet te benutten. Gelukkig maakt Luke in de 24e minuut gebruik van zijn body om zijn tegenstander uit te schakelen en vervolgens de keeper te verschalken. 1-0!

Tot de rust blijft HBC de bovenliggende partij, maar weet verder niet te scoren. DIOS probeert vooral via lange ballen te scoren, maar ook zij slagen er niet in om het net te laten trillen.

HBC VoetbalGelukkig kan HBC vlak na rust de voorsprong uitbouwen, al is daar wel de hulp voor nodig van een verdediger van DIOS. Jeroen weet na fel doorzetten de bal te veroveren van een DIOS-verdediger en probeert zijn broer Wouter een kans te geven om te scoren, maar via een been van DIOS belandt de bal in het doel.

Daarna is het alleen maar HBC wat de klok slaat. Sven kopt over en Luke kopt tegen de lat. Gelukkig weet Sven na een goede actie van Dave de bevrijdende 3-0 te scoren. Hier blijft het niet bij, want Sven en Luke voeren de score op naar 5-0.

Het comité van wijze mannen van de HBC Vrienden- én Heerenclub waren unaniem: Sven Wierda was de Man of the Match!

Een hele fijne overwinning en ook een heel plezierige dag, want concurrenten Pancratius en Soest behalen allebei een gelijkspel en laten dus punten liggen.

Mannen, heel veel succes volgende week zondag bij de uitwedstrijd tegen Soest. Ook HBC Zondag 2 behaalde ’s morgens een zeer belangrijke overwinning en blijft daardoor ook mee doen om de bovenste plaats in hun competitie.

Rob Roomeijer